Aprofitant que estem en plena temporada de pèsols, he fet aquest plat del receptari
familiar. La meva mare el feia tot sovint, i jo segueixo la tradició... El podem fer tot l'any, perquè quan no hi
ha pèsols frescos en podem fer servir de congelats. També queden bons, però no és el mateix!.
Jo aquest cop he fet algunes variacions respecte a la recepta original: he posat també botifarra negra i hi he tirat "orujo" blanc en lloc de conyac. La idea de posar "orujo" se’m va acudir quan la meva amiga Julia (de família gallega) em va comentar que ella en posava a les faves perquè hi donava molt bon gust. Vaig pensar que si va bé amb les faves, també hi pot anar amb els pèsols... i no em vaig equivocar!.
Aquí us poso la recepta per si la voleu provar...
Ingredients: Pèsols (frescos o congelats)
Patates
Cansalada viada
Botifarra negra
Ceba tendra
Alls
Tomàquet madur
1 fulla de llorer
Orujo blanc (o conyac)
Sal i pebre negre
Jo aquest cop he fet algunes variacions respecte a la recepta original: he posat també botifarra negra i hi he tirat "orujo" blanc en lloc de conyac. La idea de posar "orujo" se’m va acudir quan la meva amiga Julia (de família gallega) em va comentar que ella en posava a les faves perquè hi donava molt bon gust. Vaig pensar que si va bé amb les faves, també hi pot anar amb els pèsols... i no em vaig equivocar!.
Aquí us poso la recepta per si la voleu provar...
Ingredients: Pèsols (frescos o congelats)
Patates
Cansalada viada
Botifarra negra
Ceba tendra
Alls
Tomàquet madur
1 fulla de llorer
Orujo blanc (o conyac)
Sal i pebre negre
Elaboració:
Desgranem els pèsols (si són frescos).
Tallem
la cansalada i la botifarra a trossets.
Tallem la ceba petita (no tant com quan
fem arròs a la cassola, aquí volem que es trobi) i els alls a làmines.
Pelem les
patates i les tallem a trossets petits (com per amanida russa).
Posem oli a una
olla, hi posem la cansalada, els alls i la ceba i ho sofregim tot junt a foc
lent.
Quan la ceba estigui garebé cuita, hi afegim la botifarra negra i el
llorer. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts.
Afegim el tomàquet
tallat a trossets. El barregem amb la resta del sofregit.
Quan el tomàquet
estigui cuit, hi tirem un rajolinet d’orujo i remenem bé.
Al cap d’un parell de
minuts, afegim les patates. Remenem bé perquè es barregi tot el que hi ha dins
l’olla
i posem aigua fins a 2 dits per sobre les patates.
Posem l’olla al foc i
quan arrengui el bull hi afegim els pèsols. (Si els pèsols són congelats, els
posem directament del congelador, sense descongelar-los).
Aleshores posem sal i
pebre, remenem, i ho deixem al foc (no massa fort) de 15 a 20’, fins que les
patates i els pèsols estiguin cuits.
I a menjar s'ha dit!.
Jo de vegades afegeixo un parell d’ous
escalfats a cada plat. Queda una combinació molt bona i a més ens serveix de
plat únic...
Quin aspecte tant bo, ho hauré de fer amb orujo
ResponElimina