dissabte, 23 d’abril del 2016

Pèsols estofats


Aprofitant que estem en plena temporada de pèsols, he fet aquest plat del receptari familiar. La meva mare el feia tot sovint, i jo segueixo la tradició...  El podem fer tot l'any, perquè quan no hi ha pèsols frescos en podem fer servir de congelats. També queden bons, però no és el mateix!.

Jo aquest cop he fet algunes variacions respecte a la recepta original: he posat també botifarra negra i hi he tirat "orujo" blanc en lloc de conyac. La idea de posar "orujo" se’m va acudir quan la meva amiga Julia (de família gallega) em va comentar que ella en posava a les faves perquè hi donava molt bon gust. Vaig pensar que si va bé amb les faves, també hi pot anar amb els pèsols... i no em vaig equivocar!. 


Aquí us poso la recepta per si la voleu provar...






 Ingredients:    Pèsols (frescos o congelats)
                         Patates
                         Cansalada viada
                         Botifarra negra
                         Ceba tendra
                         Alls 
                         Tomàquet madur
                         1 fulla de llorer
                         Orujo blanc (o conyac)
                         Sal i pebre negre



Elaboració:

Desgranem els pèsols (si són frescos).

Tallem la cansalada i la botifarra a trossets.





 


Tallem la ceba petita (no tant com quan fem arròs a la cassola, aquí volem que es trobi) i els alls a làmines.




Pelem les patates i les tallem a trossets petits (com per amanida russa).

Posem oli a una olla, hi posem la cansalada, els alls i la ceba i ho sofregim tot junt a foc lent. 




Quan la ceba estigui garebé cuita, hi afegim la botifarra negra i el llorer. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts. 




Afegim el tomàquet tallat a trossets. El barregem amb la resta del sofregit. 

Quan el tomàquet estigui cuit, hi tirem un rajolinet d’orujo i remenem bé. 

Al cap d’un parell de minuts, afegim les patates. Remenem bé perquè es barregi tot el que hi ha dins l’olla 





i posem aigua fins a 2 dits per sobre les patates. 

Posem l’olla al foc i quan arrengui el bull hi afegim els pèsols. (Si els pèsols són congelats, els posem directament del congelador, sense descongelar-los). 

Aleshores posem sal i pebre, remenem, i ho deixem al foc (no massa fort) de 15 a 20’, fins que les patates i els pèsols estiguin cuits.






I a menjar s'ha dit!.




Jo de vegades afegeixo un parell d’ous escalfats a cada plat. Queda una combinació molt bona i a més ens serveix de plat únic...
 







1 comentari: