Feia temps que no menjàvem arròs
de peix, i l’altre dia vaig decidir fer-ne per dinar.
Crec que aquest és un dels plats
dels quals hi ha tantes receptes com cuiners: cadascú el fa a la seva manera, i
tothom el fa diferent. Amb gambes o sense, amb llagostins o no, amb ceba i
tomàquet o només amb ceba..., segons els gustos o els costums.
Jo normalment el faig amb
escamarlans, sípia, musclos i cloïsses o rossellones i el coc amb aigua (no faig
fumet) i em queda molt gustós. Sempre utilitzo arròs bomba: és una mica més car
que el normal però val la pena perquè queda més bo.
El vam acompanyar amb una ampolla de cava (que no surt a la foto) i vam acabar amb un pastisset: un dinar de luxe!.
Ingredients: Escamarlans
Sípia
de platja
Musclos
Cloïsses o rossellones
Ceba
Pebrot verd
Carxofes
Tomàquets
Pèsols
(poden ser congelats)
Arròs bomba
Sal i pebre negre
Aigua (de garrafa)
Elaboració:
(Ja he dit en d’altres receptes que jo coc l’arròs al forn en una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini. El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola).
Un parell d’hores abans de fer l’arròs,
posem els musclos i les cloïsses en un recipient amb aigua i sal perquè deixin
anar la sorra que puguin tenir.
Netegem la sípia i la tallem a
trossets, reservant la “salsa” (la melsa).
Netegem els musclos i les
cloïsses i els posem al foc en una paella o una cassola tapats perquè s’obrin.
Un cop oberts els treiem a un plat, i colem l’aigua que hagin donat i la
guardem per afegir-la a l’arròs.
A una paella amb oli fregim els
escamarlans. Els reservem.
Netegem i tallem les carxofes en
4 trossos i les fregim al mateix oli. Les reservem.
A la mateixa paella sofregim a foc molt lent
la ceba tallada ben petita. Quan estigui transparent, hi afegim la sípia
tallada a trossets i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim el tomàquet ratllat i la “salsa” de la sípia (tallant la melsa a trossets) i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Hi afegim el tomàquet ratllat i la “salsa” de la sípia (tallant la melsa a trossets) i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Mentrestant posem l’aigua a bullir (la
proporció per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs) i
encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, posem
el sofregit i l’arròs a la cassola de fang i hi donem un parell de voltes. Hi
afegim l’aigua, els pèsols, sal i pebre.
Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 18’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 18’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps,
treiem la cassola del forn i ho deixem reposar una mica.
I a menjar s'ha dit...
M'encanta fet amb pèsols, com el teu! Petons
ResponEliminaMe encanta este tipo de arroz, te quedo espectacular, y además en cazuela de barro.
ResponEliminaPerfecta.
Besicos
Un arrosset ben bo! el bomba també és el tipus que m' agrada més a mi.
ResponEliminaHola Marta, sóc la Mar, del blog EQNME. Avans que res volia donar-te les gràcies pel premi, és cert que els blogs poc coneguts ens tenim que ajudar, però mai he seguit cap cadena de premis.
ResponEliminaA més a més et vull donar les gràcies perquè m'has descobert el teu blog i uns quants més amb la llista que vares donar.
Me n'alegro que t'agradi el blog i la meva cuina, jo pel que he vist del teu també ets molt bona cuinera ;) I com que veig que tens l'opció de seguidors...em quedo, que així et tindré controlada!! jejeje
Petonets, i gràcies de nou. MAR, de EQNME
Hola,
ResponEliminaJo sempre he fet una mesura d'arròs i dues d'aigua...
Ho provaré, té molt bona pinta aquest arròs.
Ah! la meva mare també sempre acabava l'arròs al forn. Molt bona idea!
Petonets,
Júlia
Hola Júlia,
EliminaAixò de les 3 tasses d'aigua per 1 d'arròs és perquè l'arròs és del tipus bomba (ho sé perquè és el que posa al paquet, no et pensis!). Si fas servir arròs "normal" la proporció és la d'una mesura d'arròs per dues d'aigua.
Petonets,
Marta
Moltes gràcies Marta!
ResponElimina