Aquesta
recepta és un clàssic.
Els seitons en vinagre es poden fer tot l’any, però ara amb la calor sembla que vénen més de gust aquests tipus de plats. Ens poden servir per a un pica pica, per a completar una amanida, per menjar amb una torrada per un sopar informal...
A més, són molt fàcils de fer. L’únic problema és que hem d’esperar menjar-nos-els!.
L’altra dia la Sandra, la meva peixatera, tenia uns seitons grans i molt macos, i vaig pensar que estarien genials en vinagre. I aquí els teniu!
Els seitons en vinagre es poden fer tot l’any, però ara amb la calor sembla que vénen més de gust aquests tipus de plats. Ens poden servir per a un pica pica, per a completar una amanida, per menjar amb una torrada per un sopar informal...
A més, són molt fàcils de fer. L’únic problema és que hem d’esperar menjar-nos-els!.
L’altra dia la Sandra, la meva peixatera, tenia uns seitons grans i molt macos, i vaig pensar que estarien genials en vinagre. I aquí els teniu!
Ingredients: Seitons
Vinagre
Sal
Oli d’oliva
All
Julivert
Jo faig servir vinagre de xerès. Com que és molt fort, el rebaixo amb una mica d’aigua.
Elaboració:
Treiem el cap i les tripes als seitons. Els rentem bé.
Treiem l’espina
i en fem dos filets.
Posem els filets en un recipient una mica fondo cobrint tota la superfície.
Els salem i els cobrim de vinagre.
Posem una altra capa de filets de seitó, els salem i els cobrim de vinagre.
Anem fent capes fins que acabem tots els seitons. Han de quedar ben coberts de vinagre.
Ho
tapem i ho deixem a la nevera 24 h, sacsejant de tant en tant.
Passades les 24 hores, aboquem el vinagre i esbandim els seitons amb una mica d’aigua, per eliminar les restes de vinagre.
Tallem l'all i el julivert a trossets petits i ho barregem.
Posem els filets en un recipient una mica fondo, repartits per tota la superfície.
Repartim l’all i julivert per sobre i els cobrim amb l’oli.
Anem fent capes de seitó i all i julivert i ho cobrim bé amb l’oli.
Ho deixem macerar una estona i ja està a punt!.
Si ens queda oli un cop ens els haguem acabat, el podem fer servir per amanir enciam o tomàquet. Si l’afegim a uns espaguetis bullits, tindrem un pla de pasta excel·lent!.
Vinagre
Sal
Oli d’oliva
All
Julivert
Jo faig servir vinagre de xerès. Com que és molt fort, el rebaixo amb una mica d’aigua.
Elaboració:
Treiem el cap i les tripes als seitons. Els rentem bé.
Treiem l’espina
i en fem dos filets.
Posem els filets en un recipient una mica fondo cobrint tota la superfície.
Els salem i els cobrim de vinagre.
Posem una altra capa de filets de seitó, els salem i els cobrim de vinagre.
Anem fent capes fins que acabem tots els seitons. Han de quedar ben coberts de vinagre.
Passades les 24 hores, aboquem el vinagre i esbandim els seitons amb una mica d’aigua, per eliminar les restes de vinagre.
Posem els filets en un recipient una mica fondo, repartits per tota la superfície.
Repartim l’all i julivert per sobre i els cobrim amb l’oli.
Anem fent capes de seitó i all i julivert i ho cobrim bé amb l’oli.
Ho deixem macerar una estona i ja està a punt!.
Si ens queda oli un cop ens els haguem acabat, el podem fer servir per amanir enciam o tomàquet. Si l’afegim a uns espaguetis bullits, tindrem un pla de pasta excel·lent!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada