A
casa ens agraden molt els peus de porc. De tant en tant en faig, i quan anem a
dinar a fora moltes vegades en demanem. De vegades a la brasa i d’altres amb
salsa.
L’altre dia en vam menjar en un restaurant uns de molt bons amb una
salsa amb bolets i una picada. I com que encara em queden uns quants pots de conserva
de bolets de la darrera collita, vaig decidir de fer-ne la meva versió.
Van
quedar molt bons, o sigui que penso repetir...
Ingredients: Peus de porc bullits (de la Xarcuteria Planas, és clar)
1 ceba de figueres grossa
2 grans d’all
3 tomàquets madurs
1 branca de farigola
1 cullerada de maizena
1 pot de camagrocs
Un grapat d’ametlles torrades
Sal i pebre negre
Preparació:
Tallem la ceba a trossets petits i els alls a làmines.
1 ceba de figueres grossa
2 grans d’all
3 tomàquets madurs
1 branca de farigola
1 cullerada de maizena
1 pot de camagrocs
Un grapat d’ametlles torrades
Sal i pebre negre
Preparació:
Tallem la ceba a trossets petits i els alls a làmines.
A una paella amb oli posem la ceba i l’all i ho sofregim a foc fluix.
Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i la farigola. Ho remenem i ho deixem coure.
Quan el tomàquet estigui cuit, hi afegim un parell de gots d’aigua. Posem sal i pebre i ho deixem que bulli uns 10’.
Posem els peus de porc a la cassola.
Colem la salsa amb el colador xinès i l’afegim.
Posem la cassola al foc i ho deixem coure ½ hora a foc lent, tombant els peus de tant en tant.
Posem les ametlles pelades al morter i les piquem amb la ma de morter.
Obrim el pot de bolets i els escorrem.
Quan els peus de porc portin aproximadament ¼ d’ hora al foc, hi afegim les ametlles picades i els bolets.
Sacsegem la cassola perquè es barregi tot bé i ho deixem coure ¼ d’hora més, aproximadament.
Si veiem que la salsa queda molt clara, la podem espessir afegint-hi una cullerada de maizena desfeta en una mica d’aigua freda.
I ja ho tenim a punt!.
Queda més bo si el fem d’un dia per l’altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada