divendres, 7 de juny del 2019

Farcellets d'espàrrecs amb pernil i formatge


Aquesta recepta ha estat tota una troballa!. 

Se’m va acudir fer-la un dia per sopar després de veure una foto en una revista d’uns espàrrecs embolicats amb pasta de full. És molt fàcil de fer i queden boníssims. 

Ja n'he fet 3 o 4 cops... cal aprofitar abans de què s’acabi la temporada!. 




Si sou de sortir a la muntanya i teniu oportunitat de collir espàrrecs de marge, aprofiteu per fer-los així:  senzillament espectaculars!



 Ingredients:     1 làmina de pasta de full
                          1 manat d’espàrrecs verds no massa gruixuts
                          8 talls prims de pernil serrà (com més bo sigui, millor)
                          8 talls prims de formatge tendre (qualsevol que fongui bé)
                          1 ou





Elaboració:

Encenem el forn a 180 ºC.

Cobrim una safata d’anar al forn amb paper vegetal. 

Rentem els espàrrecs i els hi tallem la part dura del tronc.






(Si els espàrrecs són molt gruixuts, potser caldrà coure’ls abans una mica a la paella o al microones perquè no ens quedin crus).

Estirem la làmina de pasta de full i la tallem en vuit rectangles.








A sobre de cada rectangle, posem un tall de pernil i un tall de formatge. 


 




A sobre hi posem un parell d’espàrrecs. 




Mullem amb una mica d’aigua les vores dels rectangles de pasta de full i les dobleguem per tancar els farcellets. Apretem bé perquè s’enganxin. 






Posem els farcellets a la safata d’anar al forn.




Batem l’ou. Pintem els farcellets amb ou batut amb una brotxa.







Ho posem al forn fins que els espàrrecs estiguin cuits (de 20 a 30’).

(Si veiem que la pasta de full ja està cuita i els espàrrecs encara no, tapem els farcellets amb paper d’alumini perquè no se’ns cremin).







També queden molt bons sense formatge o posant beicon tallat fi en lloc del pernil!.

Bon profit!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada