dijous, 19 de desembre del 2019

Crestes de fredolics i botifarra negra

Tot i que aquest no ha estat un bon any de bolets, nosaltres n’hem trobat alguns. 

L’altre dia vam trobar uns quants fredolics i se’m va acudir que podria fer unes crestes amb els bolets i una mica de botifarra negra que tenia a la nevera. 

Van quedar molt bones!

  




Ingredients:    1 paquet de làmines per a crestes Buitoni
                        Fredolics
                        1 ceba de figueres
                        Un parell de rodanxes gruixudes de botifarra negra 
                        (de la Xarcuteria Planas, com sempre!)
                        Oli, sal i pebre negre





Preparació: 

Netegem els fredolics.

Tallem la ceba ben petita.

Tallem la botifarra negra a trossets. 




Posem la ceba a una paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc lent fins que estigui transparent. 

A una altra paella posem els fredolics. 

Els posem al foc perquè deixin anar l’aigua. 





Quan ja no quedi aigua, posem una mica d’oli i afegim la ceba cuita, sal i pebre i ho sofregim tot junt una mica. 

Afegim la botifarra, ho remenem bé i hi donem un parell de voltes. 





Ho deixem refredar una mica.Encenem el forn a 200ºC.Folrem una safata amb paper de forn.

Posem la meitat de les làmines de pasta per a crestes a sobre el marbre. 

Posem una cullerada de farcit al centre de cadascuna, deixant la vora lliure.





Tapem amb una altra làmina 





i amb una forquilla apretem les vores perquè s’enganxin bé les dues capes.

Posem les crestes a la safata d’anar al forn 



 

i les pintem amb una mica d’oli (també les podríem pintar amb ou batut).




Les posem al forn fins que estiguin daurades (de 15 a 20’).






Deixem refredar una mica, i ja estan a punt per menjar!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada