Tot
i que aquest no ha estat un bon any de bolets, nosaltres n’hem trobat alguns.
L’altre
dia vam trobar uns quants fredolics i se’m va acudir que podria fer unes
crestes amb els bolets i una mica de botifarra negra que tenia a la nevera.
Van
quedar molt bones!
Ingredients: 1 paquet de làmines
per a crestes Buitoni
Fredolics
1 ceba de figueres
Un parell de rodanxes gruixudes de botifarra negra
(de la Xarcuteria Planas, com sempre!)
Oli, sal i pebre negre
Preparació:
Netegem els fredolics.
Tallem la ceba ben petita.
Tallem la botifarra negra a trossets.
Posem la ceba a una paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc lent fins que estigui transparent.
A una altra paella posem els fredolics.
Els posem al foc perquè deixin anar l’aigua.
Quan ja no quedi aigua, posem una mica d’oli i afegim la ceba cuita, sal i pebre i ho sofregim tot junt una mica.
Afegim la botifarra, ho remenem bé i hi donem un parell de voltes.
Ho deixem refredar una mica.Encenem el forn a 200ºC.Folrem una safata amb paper de forn.
Posem la meitat de les làmines de pasta per a crestes a sobre el marbre.
Posem una cullerada de farcit al centre de cadascuna, deixant la vora lliure.
Tapem amb una altra làmina
i amb una forquilla apretem les vores perquè s’enganxin bé les dues capes.
Posem les crestes a la safata d’anar al forn
i les pintem amb una mica d’oli (també les podríem pintar amb ou batut).
Les posem al forn fins que estiguin daurades (de 15 a 20’).
Fredolics
1 ceba de figueres
Un parell de rodanxes gruixudes de botifarra negra
(de la Xarcuteria Planas, com sempre!)
Oli, sal i pebre negre
Preparació:
Netegem els fredolics.
Tallem la ceba ben petita.
Tallem la botifarra negra a trossets.
Posem la ceba a una paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc lent fins que estigui transparent.
A una altra paella posem els fredolics.
Els posem al foc perquè deixin anar l’aigua.
Quan ja no quedi aigua, posem una mica d’oli i afegim la ceba cuita, sal i pebre i ho sofregim tot junt una mica.
Afegim la botifarra, ho remenem bé i hi donem un parell de voltes.
Ho deixem refredar una mica.Encenem el forn a 200ºC.Folrem una safata amb paper de forn.
Posem la meitat de les làmines de pasta per a crestes a sobre el marbre.
Posem una cullerada de farcit al centre de cadascuna, deixant la vora lliure.
Tapem amb una altra làmina
i amb una forquilla apretem les vores perquè s’enganxin bé les dues capes.
Posem les crestes a la safata d’anar al forn
i les pintem amb una mica d’oli (també les podríem pintar amb ou batut).
Les posem al forn fins que estiguin daurades (de 15 a 20’).
Deixem refredar una mica, i ja estan a punt
per menjar!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada