L’altre
dia vaig comprar bacallà fresc a la peixateria (a la de la Sandra, com sempre...).
Mirant entre les moltes receptes que tinc per veure com el feia, vaig trobar aquesta a un llibre que del Karlos Arguiñano i em va semblar que podia estar bé...
No l’he feta ben bé igual, perquè ell la fa amb bacallà salat i jo, a més, hi he posat una mica de pebre vermell i l’he acabada amb un gratinat.
Sigui com sigui, ha quedat boníssim!.
Mirant entre les moltes receptes que tinc per veure com el feia, vaig trobar aquesta a un llibre que del Karlos Arguiñano i em va semblar que podia estar bé...
No l’he feta ben bé igual, perquè ell la fa amb bacallà salat i jo, a més, hi he posat una mica de pebre vermell i l’he acabada amb un gratinat.
Sigui com sigui, ha quedat boníssim!.
Ingredients: Bacallà fresc a
trossos
1 ceba de figueres
1 all
Julivert
Farina d’ametlles (o un grapat d’ametlles crues)
½ got de vi blanc
Pebre vermell picant (de la Vera)
Farina
Sal i oli d’oliva
(La recepta original porta amb ametlles crues picades. Jo no en tenia, i hi he posat farina d’ametlles)
Preparació:
Salem el bacallà.
Posem una paella amb oli al foc. Quan l’oli estigui calent, enfarinem el bacallà i el fregim.
Un cop estigui daurat, el posem a una cassola i el reservem.
Trinxem la ceba ben petita i la sofregim a foc lent a la mateixa paella on hem fregit el bacallà.
Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el vi. Ho deixem coure fins que el vi s’hagi reduït.
Mentrestant, pelem un all i trinxem el julivert.
Ho posem a un morter i ho piquem.
Afegim dues cullerades de farina d’ametlles i ho barregem bé.
Ho afegim a la paella i remenem fins obtenir una mescla homogènia.
Si veiem que queda molt espés, hi afegim una mica d’aigua.
Posem sal i un polsim de pebre vermell picant i ho barregem bé.
Aboquem la salsa a la cassola i la sacsegem una mica perquè la salsa es reparteixi bé i a més es barregi amb la gelatina que ha deixat anar el bacallà.
Ho coem a foc suau uns 5’, sacsejant de tant en tant.
Just abans de servir ho posem al forn, amb el gratinador engegat, fins que veiem que queda daurat.
I ja ho tenim a punt!
Bon profit!
1 ceba de figueres
1 all
Julivert
Farina d’ametlles (o un grapat d’ametlles crues)
½ got de vi blanc
Pebre vermell picant (de la Vera)
Farina
Sal i oli d’oliva
(La recepta original porta amb ametlles crues picades. Jo no en tenia, i hi he posat farina d’ametlles)
Preparació:
Salem el bacallà.
Posem una paella amb oli al foc. Quan l’oli estigui calent, enfarinem el bacallà i el fregim.
Un cop estigui daurat, el posem a una cassola i el reservem.
Trinxem la ceba ben petita i la sofregim a foc lent a la mateixa paella on hem fregit el bacallà.
Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el vi. Ho deixem coure fins que el vi s’hagi reduït.
Mentrestant, pelem un all i trinxem el julivert.
Ho posem a un morter i ho piquem.
Afegim dues cullerades de farina d’ametlles i ho barregem bé.
Ho afegim a la paella i remenem fins obtenir una mescla homogènia.
Si veiem que queda molt espés, hi afegim una mica d’aigua.
Posem sal i un polsim de pebre vermell picant i ho barregem bé.
Aboquem la salsa a la cassola i la sacsegem una mica perquè la salsa es reparteixi bé i a més es barregi amb la gelatina que ha deixat anar el bacallà.
Ho coem a foc suau uns 5’, sacsejant de tant en tant.
Just abans de servir ho posem al forn, amb el gratinador engegat, fins que veiem que queda daurat.
I ja ho tenim a punt!
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada