dissabte, 4 d’agost del 2012

Pastís d'avellanes i xocolata

Aquest és el pastís preferit del Gerard i la Maria, els meus nebots. Sempre que hi ha una celebració familiar especial em demanen que el faci. Per això m’ha semblat que era la recepta més adient per començar el meu bloc. 

La recepta és del llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí. Espero que us agradi!.







Ingredients:

Pa de pessic:             4 ous
                                     125 g de sucre
                                     125 g de farina
                                     
Crema d’avellanes:   100 g de mantega
                           1 ou
                           75 g de sucre
    250 g d’avellanes torrades
   100 g de xocolata de vainilla
   6 galetes maries
   1 tasseta de conyac
   1 tasseta de llet


Elaboració:

Primer es fa el pa de pessic:

Es separen els rovells dels ous de les clares. Es posen les clares en un bol gran i es munten a punt de neu. S'hi va afegint el sucre a poc a poc, després els rovells d'ou i finalment la farina en forma de pluja, sense deixar de batre. 

S'aboca aquesta massa en un motlle untat amb mantega i es cou al forn a 180º (aproximadament 20').

Crema d'avellanes:

Trinxar 100 g d’avellanes i les galetes amb la picadora.

Treballar el rovell d’ou amb el sucre; després afegir-hi la mantega reblanida. Quan tot això estigui com una crema fina, afegir-hi les avellanes i les galetes picades i, finalment, la clara a punt de merenga. Barrejar-ho tot bé.

Barrejar en una tassa la llet i el conyac.

El pa de pessic (fred) s’obre pel mig. 

Es rega amb la barreja de llet i conyac i després s’hi escampa una part de la pasta d’avellana; es col·loca damunt l’altre tros de pa de pessic i també es cobreix de pasta d’avellana. Finalment es cobreixen bé els costats.

Un cop fet això, es van col·locant a sobre del pastís la resta de les avellanes pelades, amb la part punxaguda cap amunt, fins cobrir-lo del tot. 

Es fon la xocolata al microones amb 4 o 5 cullerades d’aigua (ha de quedar força líquid) i es va tirant amb una cullereta per sobre les avellanes, procurant que en caiguin regalims pels costats del pastís.

Posar el pastís a la nevera i servir-lo ben fred.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada