dijous, 18 d’octubre de 2012

Pastís d’albergínies i formatge a les herbes

Les albergínies són un dels meus menjars preferits. M'agraden de totes maneres: arrebossades, escalivades, farcides, en bunyols... 

Com cada any, la mega amiga Teresa ha plantat albergínies al seu hort i n'hem estat menjant tot l'estiu, recent collides!. 

Aquí us poso la recepta d'un pastís que he fet un parell de cops i que ens agrada molt. Pot servir de primer plat i també per un pica-pica...








Ingredients:       Albergínies
                         Formatge havarti en llenques primes
                         Formatge de cabra (rul·lo petit)
                         2 ous
                         1 got i mig de llet
                         1 gra d’all
                         Farigola i alfàbrega
                         Sal i pebre negre


Elaboració:

Rentem les albergínes i les tallem a trossets. 

Les possem en un recipient de vidre amb una mica d’oli i les coem al microones (5 a 8').

A una paella, posem l’all tallat petit i el sofregim. Quan comenci a daurar-se, hi afegim l’albergínia, la salem i la sofregim una mica tot junt.

Batem els ous i hi afegim la llet. Posem sal i pebre i la farigola i l’alfàbrega esmicolades i ho remenem tot bé. Hi afegim l’albergínia sofregida.

Untem un motlle de cake i hi posem un tros de paper de forn al fons. 

Cobrim tot el fons del motlle amb el formatge havarti. 

Aboquem la meitat de la barreja d’albergínia i ou. Posem una capa de rodanxes de formatge de cabra i afegim la resta de l’albergínia.

Ho coem al forn a 200°C fins que estigui quallat (entre ¾ d’hora i 1 hora).

Es pot servir fred o calent, sol o amb una salsa de tomàquet aromatitzada amb alfàbrega.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada