divendres, 12 d’abril de 2013

Ametllats


Un problema amb què ens trobem sovint és què fer amb les clares que ens queden quan fem alguna recepta on només utiltizem els rovells dels ous. Les podem aprofitar per fer altres coses, com galetes, el bescuit neu, etc.

Això és el que em va passar fa uns dies: vaig fer all-i-oli (a mà) per acompanyar una fideuà i, és clar, em va quedar una clara. Vaig pensar que era el moment de provar aquesta recepta d'ametllats, que feia temps que volia fer.  

És del llibre “La comida de la familia”, del Ferran Adrià. Aquest llibre és una recopilació dels menús que menjava l’equip de El Bulli i, a més de receptes, inclou informació i consells sobre els diferents aliments i sobre com organitzar-se a la cuina. La veritat és que està molt bé.

Per cert, els ametllats queden boníssims!







Ingredients (per a 12-14 unitats):   1 clara
                                                           135g de farina d’ametlla
                                                           135 g de sucre
                                                           12-14 ametlles torrades senceres

 

Elaboració:

Muntem la clara a punt de neu. 

Hi afegim el sucre i l’ametlla en pols, barrejant amb cura perquè la clara no baixi. Ens ha de quedar una massa una mica consistent (que es pugui treballar amb els dits).

Folrem una plàtera d’anar al forn amb paper vegetal.

Amb una cullera (o amb els dits) agafem porcions de pasta d’uns 20 g, fem boletes, les aplanem una mica (que ens quedin uns cercles d’aproximadament 1 cm de gruix) i els posem a la plàtera.

Posem a sobre de cada porció de massa una ametlla sencera.

Ho coem al forn a 180 ºC durant 14’.

Han de quedar de color una mica clar. Si els deixem que es facin massa rossos ens quedaran una mica secs. 







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada