A
casa ens agrada molt el bacallà i ara feia força temps que no en menjàvem. O
sigui que l’altre dia vaig pensar que s’hi havia de posar remei!.
Vaig
estar dubtant en quina recepta fer, i al final em vaig decidir per aquesta (que
també fa molt temps que no feia!): no és complicada però sí una mica
entretinguda, però el resultat val la pena. A més, si posem suficient quantitat
de patata, ens pot servir de plat únic, cosa que sempre és interessant...
Vaig fer servir bacallà sec, que vaig dessalar amb paciència canviant l'aigua unes quantes vegades perquè era molt gruixut. Però si no en tenim a l'abast o no tenim temps de dessalar-lo, podem utilitzar bacallà congelat. No té ben bé el mateix gust però també queda prou bé.
Patates
Cebes
Tomàquets
ratllats
Farina
Sal i pebre negre
Julivert trinxat
Elaboració:
Enfarinem
el bacallà i el fregim. El reservem.
Pelem
les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que per fer truita.
Tallem
les cebes en juliana.
Fregim
les patates a una paella amb força oli (han de quedar cuites però no torrades).
Un cop cuites, les escorrem i les posem a una plàtera d’anar al forn,
repartint-les de manera que cobreixin tota la superfície.
Fregim
la ceba en el mateix oli de les patates. Quan estigui cuita, l’escampem per
sobre de les patates.
Posem
sal i pebre.
Fem
la salsa de tomàquet (n’ha d’haver força).
Posem
els talls de bacallà a sobre les patates i la ceba i ho cobrim tot amb la salsa
de tomàquet. Ho empolsinem amb julivert picat i ho posem al
forn mig (uns 170ºC) durant una ½ hora.
Bon profit!
oh, que bo! marta, el bacallà dessalat és el que més m'agrada. Aquesta cassoleta diu menja'm!! Petons
ResponEliminaQue bo!!! M'encanta el bacallà.
ResponEliminaTens un premi al meu blog.
Chus