dimecres, 24 de juliol de 2013

Melmelada de préssec

Aprofitant que el meu sogre ens va donar fa uns dies un munt de préssecs molt madurs del seu hort, vaig aprofitar per fer uns quants pots de melmelada. Em va donar una mica de feina, però ara estem servits de melmelada per una bona temporada!.

Em va quedar una mica líquida i de color bastant fosc perquè són préssecs d’aigua que tenen la pell vermella. Amb préssecs grocs de vinya queda més espessa i de color més clar, però de les dues maneres és boníssima.

Ja vaig comentar a la recepta de melmelada de maduixots que a casa ens agrada trobar els trossets, per això tallo la fruita ben petita i vaig remenant mentre es va coent perquè es desfaci una mica, però no la trinxo amb la batedora.

També comentava que pel que fa a les quantitats, poso la meitat de sucre que de fruita, perquè posant igual pes de les dues coses trobo que queda massa dolça.

Bé després de tota aquesta introducció, potser ja toca posar la recepta!




divendres, 12 de juliol de 2013

Pa sense amassar

Des de fa temps tenia  ganes de provar de fer pa, però com que no tinc ni panificadora ni amassadora, em feia una mica de mandra haver d’amassar “a mà”. O sigui que quan l’altre dia vaig veure que la Marina del blog Tapa’tde tapes havia fet un pa que no cal amassar, vaig decidir de provar de fer-lo. Ella el va fer amb formatge i orenga, però jo vaig voler començar per un pa normal, per si de cas!. 

La veritat és que és molt fàcil de fer, i va quedar molt bo. Dic va quedar perquè ja no en queda: ens el vam menjar per sopar amb un bon pernil...

No em va quedar tan maco com a la Marina, però per ser el primer cop que el faig no em puc queixar!.






dimarts, 9 de juliol de 2013

Crema de llimona

Aquestes són unes postres molt refrescants, fàcils i ràpides de fer... (i també molt econòmiques, que tot s’ha de mirar!). 

Es fan en un moment, i no cal preparar-les amb molta antelació, perquè els ingredients ja els tenim a la nevera. O sigui que són ideals quan ens ve de gust quelcom refrescant però no tenim gaire temps (o no tenim moltes ganes d’estar a la cuina!).