divendres, 14 de febrer de 2014

Pastís de mousse de xocolata i mascarpone

M’agrada molt la combinació de la xocolata amb el mascarpone.

L’altre dia tenia una terrina de mascarpone a la nevera, i se’m va acudir fer una mousse de mascarpone i servir-la en una copa empolsinada amb força cacau pur en pols. Però quan m'hi anava a posar, vaig pensar que hi podria barrejar gelatina perquè agafés més consistència i fer-ne un pastís sobre una base de galeta. I d’aquí vaig passar a pensar que, en lloc de posar cacau per sobre, podria afegir xocolata fosa a la mousse de mascarpone... 

Total, que al final en va resultar un pastís de mousse de xocolata i mascarpone (empolsinat amb força cacau, això sí) que estava per llepar-se els dits!.

Aquí el teniu...






Ingredients:

        
       Per a la base:      galetes maria
                                 mantega
      (aproximadament 100 gr de galetes i 50 gr de mantega per a un moltlle de 18 cm de diàmetre)

       Per a la mousse:  2 ous
                                 2 cullerades de sucre
                                 250 g de mascarpone
                                 1 copeta de crema de rom
                                 100 gr de xocolata Nestlé postres
                                 2 fulles de gelatina neutra

        cacau pur en pols per decorar


Preparació:

Folrem amb film de plàstic un motlle desmuntable sense la seva base o bé un cercle d’emplatar i el posem sobre la safata on servirem el pastís.




Per fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posem a la picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que ens quedi com una pasta (si cal, hi afegim més mantega). 

Repartim aquesta pasta per la safata apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.

(També podem trinxar les galetes amb la picadora i després barrejar-les amb la mantega reblanida).




Ho posem a la nevera mentre preparem la mousse, perquè agafi consistència.

Fonem la xocolata al microones i la deixem refredar.




Separem els rovells dels ous de les clares.

A un bol batem els rovells amb el sucre amb la batedora de varetes fins que la barreja blanquegi. Hi afegim el rom i la xocolata fosa i ho remenem bé.

Posem la gelatina una estona en remull a un casò amb una mica d'aigua freda perquè s'estovi.

L'escalfem uns segons amb el foc molt fluix i la sacsegem perquè es disolgui bé.

Posem el mascarpone a un bol, hi afegim la gelatina fosa i ho barregem fins que quedi ben incorporada. Aboquem aquesta barreja al bol amb els ous i la xocolata i ho remenem perquè ens quedi una mescla homogènia.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim, barrejant amb cura perquè no baixin.

Aboquem la mousse dins del motlle, repartint-la bé per tota la superficie.




Posem el pastís a la nevera perquè agafi consistència (com a mínim 2 hores).

Al moment de servir, treiem el motlle i empolsinem bé la superfície amb cacau pur en pols.





A veure si us animeu a fer-lo: és realment deliciós!


6 comentaris:

  1. Apa Marta quin vici! A mi també m'agrada molt la combinació de xocolata i mascarpone... bé, de fet, m'agrada tot el que porta xocolata i tot el que porta mascarpone així que combinats han de ser una bomba! :)

    ResponElimina
  2. Vaja, com t'engresques tu sola, Déu n'hi do quines postre has aconseguit. La barreja del mascarpone amb la xocolata ha de ser un delícia. Petons.

    ResponElimina
  3. Vaja! Totes aquestes pensades que vas anar tenint, van donar lloc a un pastís genial! Et prenc la idea perquè el mascarpone ens encanta! Petons!

    ResponElimina
  4. uau! ha de ser bo, bo, aquest pastís! Si passa sense mastegar! Molt bona idea.

    ResponElimina
  5. Es un combinació que a mi també m' agrada molt, ja tinc ganes de provar de fer-lo.

    ResponElimina
  6. M'encanta el mascarpone!!! Combina perfecte amb dolç i amb salat

    ResponElimina