Seguim en temporada d’espàrrecs de marge!.
L’altre dia en vaig tornar a collir i els anava a fer per sopar, però no volia fer la típica truita. Aleshores vaig recordar que a la nevera hi havia uns talls de formatge havarti i vaig pensar que estaria bé fer una coca amb aquests dos ingredients. Com que era massa tard per fer una base amb massa tipus pizza i deixar-la que llevés, faig decidir fer-la de pasta brisa, que es fa en un no res (i si en teniu a la nevera de la que venen ja feta, encara més!).
El resultat el podeu veure: un sopar senzill però realment deliciós...
Ingredients:
Per a la pasta brisa: 150 g de farina
75 g de margarina
3 cullerades soperes d'aigua
Un pessic de sal
Per al farciment: Un grapat d'espàrrecs de marge
4 talls de formatge havarti
L’altre dia en vaig tornar a collir i els anava a fer per sopar, però no volia fer la típica truita. Aleshores vaig recordar que a la nevera hi havia uns talls de formatge havarti i vaig pensar que estaria bé fer una coca amb aquests dos ingredients. Com que era massa tard per fer una base amb massa tipus pizza i deixar-la que llevés, faig decidir fer-la de pasta brisa, que es fa en un no res (i si en teniu a la nevera de la que venen ja feta, encara més!).
El resultat el podeu veure: un sopar senzill però realment deliciós...
Ingredients:
Per a la pasta brisa: 150 g de farina
75 g de margarina
3 cullerades soperes d'aigua
Un pessic de sal
Per al farciment: Un grapat d'espàrrecs de marge
4 talls de formatge havarti
Preparació:
Posem a escalfar el forn a 180º C.
Primer
de tot fem la pasta brisa:
Posem la farina fent rotllana sobre el marbre ben
net o en un recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la
resta d’ingredients al mig.
Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho
esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti
ella sola amb facilitat, sense forçar-la.
Un cop unida i gairebé sense
treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem
una bola.
La deixem reposar 5 o 10 minuts a la nevera.
Mentrestant, rentem els espàrrecs i els tallem amb les mans (només aprofitarem la part de dalt, la que podem trencar bé amb les mans. La resta és massa dura!). Els aixuguem una mica amb paper de cuina (perquè no ens esquitxin!).
Posem un raig d’oli a una paella i hi sofregim una mica els espàrrecs amb un polsim de sal (com que són molt prims, es couen de seguida).
Els treiem i els deixem escórrer en un colador o sobre paper de cuina.
Treiem la pasta brisa de la nevera i l’aplanem amb el corró (posant una mica de farina a sota) fins que ens quedi una làmina fina. Li donem forma rectangular, més o menys de la mida de la safata del forn.
Cobrim amb paper vegetal la safata del forn i hi posem la làmina de pasta brisa a sobre.
Punxem tota la superfície amb una forquilla, per evitar que en coure’s s’infli.
Escampem els espàrrecs per sobre de la base de la coca.
Tallem el formatge a trossos amb les mans, i el repartim per sobre dels espàrrecs.
Posem la coca al forn fins que veiem que la base està cuita (entre 20 i 25’, segons el forn).
La deixem refredar una mica i ja està a punt per menjar!.
Avui els de casa n'han agafat un bon grapat! T'agafo la idea! Petons!
ResponEliminaAra que ja n'hem començat a collir, m'apunto aquesta coca tan bona i tan ràpida de fer. Petons.
ResponEliminaAquesta la penso fer el proper diumenge!
ResponElimina