dissabte, 1 de març del 2014

Tartaletes de palets de cranc

Aquesta és una recepta molt senzilla, que es fa en un moment i que ens pot servir tant per a un “pica pica” com per a un primer plat si l’acompanyem d’una bona amanida.

Jo he fet les tartaletes amb pasta per a crestes, però les podem fer amb pasta brisa o comprar-ne de fetes. No ho he provat, però suposo que també pot quedar molt bé amb vol-au-vents de pasta de full...








Ingredients:   Pasta per a crestes (jo he fet servir les de La Cocinera)
                       Formatge d’untar (tipus Philadelphia)
                       Palets de cranc congelats
                       Ceba (millor si és tendra)

(Les quantitats dels diferents ingredients dependran dels nostres gustos: si volem que tingui més o menys gust de "cranc", que es noti més o menys la ceba...)


Preparació:

Treiem els palets de cranc del congelador.

Posem a escalfar el forn a 180º C.

Folrem uns motlles de tartaletes de silicona amb les làmines de pasta per a crestes. (Si no tenim motlles de tartaleta, podem folrar per fora el cul d’unes flameres). 



Posem uns cigrons a dintre les tartaletes per evitar que la massa ens pugi, i les posem al forn fins que veiem que són cuites (de 8 a 10’, aproximadament). Un cop cuites, les treiem del forn i les deixem refredar. 



Quan siguin fredes, les treiem dels motlles (es refreden molt de pressa).


Mentrestant, tallem la ceba a trossets molt petits i trinxem els palets de cranc amb el ganivet.

A un bol, posem el formatge i hi afegim la ceba i els palets trinxats. Ho remenem bé fins que quedi una barreja homogènia.

Farcim les tartaletes amb aquesta barreja. (Ho podem fer amb una mànega pastissera o amb una cullera).

I ja les tenim a punt per menjar!





5 comentaris:

  1. Molts xules! M'agrada el farcit i el recipient fet de crestes! Ho provaré! Petons!

    ResponElimina
  2. Un aperitiu molt ben presentat i fàcil de fer. Me l'apunto. Petons.

    ResponElimina
  3. Muy buenas tardes, me parece una receta para un fin de semana deliciosa y que seguro gusta en mi casa a todos. Desde hoy te sigo con tu permiso.
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Marta sempre és un interessant tenir receptes senzilles i bones com aquesta a la màniga!! Genials!! :)
    Petons

    ResponElimina