Un dels avantatges de tenir la muntanya al costat de casa és que tenim molt a l’abast els productes que ens ofereix: herbes aromàtiques (farigola, romaní,...), bolets, espàrrecs... Alguns els podem trobar tot l’any, com el romaní o la farigola, però d’altres només en èpoques concretes, com els bolets o els espàrrecs. Tanmateix, sempre és un plaer una bona passejada per gaudir de la natura!.
Ara hi podem trobar un romaní preciós, molt florit, i també els primers espàrrecs!.
Jo ja he collit un bon grapat d’espàrrecs un parell de cops aquesta temporada (de romaní en cullo tot l’any...). Acostumo a fer-los en truita, però l’altre dia vaig pensar en variar una mica i, aprofitant que tenia un paquet de pasta per a crestes, vaig fer unes miniquiches. La veritat és que van tenir molt d’èxit!.
Són fàcils de fer, i ens poden servir tant d’aperitiu com de primer plat... A veure si us agraden!.
Ingredients: Pasta per a crestes (jo he fet servir La Cocinera)
Espàrrecs de marge
2 ous
1 got i mig de llet
Sal, pebre negre i nou moscada
Posem uns cigrons a dintre les tartaletes per evitar que la massa ens pugi, i les posem uns 5’ al forn, perquè es coguin una mica (s’acabaran de coure amb el farciment).
Ho posem al forn fins que veiem que estan quallades.
I ja están a punt per menjar!
Ara hi podem trobar un romaní preciós, molt florit, i també els primers espàrrecs!.
Jo ja he collit un bon grapat d’espàrrecs un parell de cops aquesta temporada (de romaní en cullo tot l’any...). Acostumo a fer-los en truita, però l’altre dia vaig pensar en variar una mica i, aprofitant que tenia un paquet de pasta per a crestes, vaig fer unes miniquiches. La veritat és que van tenir molt d’èxit!.
Són fàcils de fer, i ens poden servir tant d’aperitiu com de primer plat... A veure si us agraden!.
Ingredients: Pasta per a crestes (jo he fet servir La Cocinera)
Espàrrecs de marge
2 ous
1 got i mig de llet
Sal, pebre negre i nou moscada
Preparació:
Posem a escalfar el forn a 180º C.
Rentem els
espàrrecs i els tallem amb les mans (només aprofitarem la part de dalt, la que podem
trencar bé amb les mans. La resta és massa dura!).
Posem un raig d’oli a una
paella i hi sofregim una mica els espàrrecs amb un polsim de sal (com que són
molt prims, es couen de seguida).
Els treiem i els deixem escórrer en un
colador o sobre paper de cuina.
Folrem uns motlles de tartaletes de silicona amb
les làmines de pasta de crestes. (Si no tenim motlles, podem folrar el cul
d’unes flameres per fora).
Posem uns cigrons a dintre les tartaletes per evitar que la massa ens pugi, i les posem uns 5’ al forn, perquè es coguin una mica (s’acabaran de coure amb el farciment).
Un cop cuites, les treiem del forn i les deixem
refredar.
Batem els ous. Hi afegim la llet i la sal, el pebre i la nou moscada i
ho remenem bé. Afegim els espàrrecs i els barregem.
Omplim les tartaletes amb la
barreja d’ous, llet i espàrrecs.
Ho posem al forn fins que veiem que estan quallades.
I ja están a punt per menjar!
Quina bona idea!
ResponEliminaBoníssimes aquestes quiches, i bona idea fer-les amb la massa de les crestes. Queda apuntada la recepta. Petons.
ResponEliminaQue bones amb els esparrecs acabats de collir!
ResponElimina