diumenge, 20 d’abril del 2014

Lluç amb cloïses i carxofes


L’altre dia tenia unes carxofes del Prat a la nevera i vaig pensar que podia fer-les amb cloïsses...

O sigui que quan vaig anar a la peixeteria, vaig aprofitar per comprar també mig quilo de cloïsses. A l’hora de posar-me a la feina, se’m va acudir que hi podia afegir també uns lloms de lluç de palangre que tenia a la nevera i així fer un plat més complet... 

La veritat és que va quedar boníssim!





Ingredients:    Lluç
                        Carxofes
                        Cloïsses
                        Alls
                        1 ceba de Figueres
                        Alls
                        Una mica de pernil (millor si és ibèric)
                        Vi blanc
                        Fumet de peix
                        Farina
                        Sal i pebre negre



Preparació:


Una bona estona abans de començar a cuinar posem les cloïsses en un recipient amb aigua i força sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir.

Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les salem, les enfarimen i les fregim. Les reservem.

Tallem la ceba i els alls molt petits i ho sofregim a foc lent en una cassola amb oli.

Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el pernil tallat a trossets petits i una cullerada de farina. Ho remenem una mica i afegim el vi blanc i el fumet, sal i pebre (hem d’anar amb compte de no passar-nos amb la sal, com sempre que cuinem amb pernil). 

Ho barregem tot bé, i ho dexem coure una mica.

Si la salsa se’ns torna massa espessa, hi afegim una mica més de fumet (o d’aigua). Posem les carxofes i ho deixem fer “xup xup” uns 10’.

Enfarinem els trossos de lluç i els sofregim a la mateixa paella on hem fregit les carxofes. (Només una mica, volta i volta). Els afegim a la cassola.

Escorrem les cloïsses i les rentem. Les posem a la cassola, la tapem i la deixem al foc, fluix, sacsejant-la de tant en tant, fins que s’obrin.

I a dinar...










2 comentaris:

  1. Una ricura con estos ingredientes que le pones tan buenos.Besosss

    ResponElimina
  2. Això de fer les carxofes amb peix em sembla molt interessant...i no gaire habitual! Una abraçada!

    ResponElimina