Aquesta recepta la tenia al cap des del dia que vaig fer les
mandonguilles de sípia amb salsa verda. Mentre ens les menjàvem, anava pensant que havien d’estar
també molt bones fetes amb salsa de tinta...
Total, que l’altre dia En Jordi,
el meu peixeter de capçalera, tenia unes sípies de platja precioses i en vaig
comprar un parell per provar-ho. Va ser tot un èxit!. Les vaig acompanyar d’un
puré de patates casolà, fet amb patates noves, i vam fer un dinar de primera...
Si us agrada la salsa de tinta, us recomano que us animeu a fer-les: val la pena!
Ingredients:
Per a les mandonguilles: Sípies de platja
1 ou
All i julivert
Farina
Farina de galeta
Sal i pebre negre
Preparació:
Netegem les sípies, separant les bosses de tinta i les melses. (Hem d’estirar les bosses de tinta amb cura perquè no se’ns reventin).
Posem les bosses de tinta al morter i les reservem.
Les melses les podem congelar per fer-les servir per donar més gust a una fideuà, unes patates estofades, un arròs de peix...
Tallem les sípies a trossos i les trinxem amb la picadora.
Posem la sípia trinxada a un bol gran i hi afegim l’ou sencer, l’all i el julivert tallats petits, 1 cullerada de farina i sal i pebre negre.
Ho remenem bé amb una forquilla fins que ens quedi una massa homogènia.
Si veiem que és massa tova per fer les mandonguilles, hi afegim una cullerada de farina de galeta o una mica de molla de pa sucada amb llet. Ens ha de quedar una massa tova però amb prou consistència perquè poguem fer les boletes.
Fem boles de pasta, les passem per farina de galeta i les fregim amb oli ben calent. Les posem a una cassola.
Tallem la ceba a trossets petits i l’all a làmines. Ho posem a una paella amb oli i ho sofregim a poc a poc, fins que la ceba estigui transparent.
Mentrestant. tirem una mica de sal gruixuda al morter
i amb la ma del morter aixafem les bosses de tinta.
Afegim una mica d’aigua i ho barregem tot bé.
Quan la ceba i l’all estiguin cuits, aboquem la tinta a la paella.
Afegim més aigua al morter per recollir les restes de tinta i l’aboquem a la paella. Ho remenem perquè quedi ben barrejat. (La quantitat d’aigua a afegir dependrà de si volem fer la salsa més o menys espessa. A mí m’agrada una mica espessa, però això va a gustos!).
Posem sal i pebre negre i ho deixem coure a foc lent uns 10’.
Passat aquest temps, aboquem la salsa a un pot i la trinxem amb la batedora fins que ens quedi ben fina. Hi posem sal i pebre negre.
Si veiem que queda massa clara, barregem en un got una cullerada de farina o de maizena amb una mica d’aigua i ho afegim a la salsa. Ho remenem bé i ho aboquem a la cassola on tenim les mandonguilles.
Ho posem a coure tot junt a foc suau uns 10’, sacsejant de tant en tant la cassola perquè les mandonguilles s’impregnin bé de la salsa...
...I bon profit!!!!
Ingredients:
Per a les mandonguilles: Sípies de platja
1 ou
All i julivert
Farina
Farina de galeta
Sal i pebre negre
Per a la salsa: Bosses de tinta (jo he fet
servir les de les dues sípies)
1 Ceba de figueres grossa
1 All
Farina
Aigua
Sal i pebre negre
Preparació:
Netegem les sípies, separant les bosses de tinta i les melses. (Hem d’estirar les bosses de tinta amb cura perquè no se’ns reventin).
Posem les bosses de tinta al morter i les reservem.
Les melses les podem congelar per fer-les servir per donar més gust a una fideuà, unes patates estofades, un arròs de peix...
Tallem les sípies a trossos i les trinxem amb la picadora.
Posem la sípia trinxada a un bol gran i hi afegim l’ou sencer, l’all i el julivert tallats petits, 1 cullerada de farina i sal i pebre negre.
Ho remenem bé amb una forquilla fins que ens quedi una massa homogènia.
Si veiem que és massa tova per fer les mandonguilles, hi afegim una cullerada de farina de galeta o una mica de molla de pa sucada amb llet. Ens ha de quedar una massa tova però amb prou consistència perquè poguem fer les boletes.
Fem boles de pasta, les passem per farina de galeta i les fregim amb oli ben calent. Les posem a una cassola.
Tallem la ceba a trossets petits i l’all a làmines. Ho posem a una paella amb oli i ho sofregim a poc a poc, fins que la ceba estigui transparent.
Mentrestant. tirem una mica de sal gruixuda al morter
i amb la ma del morter aixafem les bosses de tinta.
Afegim una mica d’aigua i ho barregem tot bé.
Quan la ceba i l’all estiguin cuits, aboquem la tinta a la paella.
Afegim més aigua al morter per recollir les restes de tinta i l’aboquem a la paella. Ho remenem perquè quedi ben barrejat. (La quantitat d’aigua a afegir dependrà de si volem fer la salsa més o menys espessa. A mí m’agrada una mica espessa, però això va a gustos!).
Posem sal i pebre negre i ho deixem coure a foc lent uns 10’.
Passat aquest temps, aboquem la salsa a un pot i la trinxem amb la batedora fins que ens quedi ben fina. Hi posem sal i pebre negre.
Si veiem que queda massa clara, barregem en un got una cullerada de farina o de maizena amb una mica d’aigua i ho afegim a la salsa. Ho remenem bé i ho aboquem a la cassola on tenim les mandonguilles.
Ho posem a coure tot junt a foc suau uns 10’, sacsejant de tant en tant la cassola perquè les mandonguilles s’impregnin bé de la salsa...
...I bon profit!!!!
Boníssimes, Marta, m'encanta el sabor que dóna la tinta als plats. Me les apunto. Bon cap de setmana.
ResponEliminaA mi l'arròs negre m'agrada molt....però les mandonguilles negres no les he provat mai...fan una pinta!!!! Qué bones!
ResponEliminaTe molt bona pinta. Ho provarem!
ResponElimina