dissabte, 3 de maig de 2014

Milfulls de trufa "ràpida"

L’altre dia tenia a la nevera una làmina de pasta de full que havia comprat al Lidl i que estava a punt de caducar. Vaig decidir fer alguna cosa per postres per gastar-la, i se’m va acudir fer uns milfulls

Com que no tenia massa temps, vaig pensar fer-los de nata, que era el més ràpid (sempre tinc algun brick de nata líquida a la nevera, a punt per muntar si fa falta!). Però aleshores vaig recordar que la meva amiga Maria Dolors (que és una gran cuinera...) m’havia comentat que ella de vegades fa, per cobrir els pastissos, una mena de trufa “ràpida” barrejant nata muntada amb sucre i cacau pur, que queda molt bé. I vaig decidir provar-ho... 

La veritat és que va quedar molt bo!. 







Ingredients:    1 làmina de pasta de full
                        1 brick petit (200 ml) de nata líquida (35% MG)
                        Cacau en pols pur (jo he posat cacau Valor)
                        Sucre llustre


Preparació:


Empolsinem el marbre amb una mica de farina i hi estenem la làmina de pasta de full.  

Impregnem el corró amb farina i extenem i aplanem la pasta de full fins deixar-la ben prima. 

Amb un ganivet de serra (o amb el tallapizzes, que també va molt bé), tallem 4 rectangles de la mateixa mida. Els posem a una plàtera d’anar al forn folrada amb paper vegetal i els punxem amb una forquilla

Els cobrim amb un altre full de paper vegetal i hi posem a sobre una altra safata (perquè no pugin).

Els coem al forn a 180º C fins que estiguin rossos (uns 20’, segons el forn). 

Un cop cuits, els deixem refredar. (Es refreden molt de pressa).





Mentre es cou la pasta de full, fem la trufa “ràpida”:

Muntem la nata amb la batedora de varetes. 

Un cop feta, hi afegim 2 cullerades de sucre llustre i 3 cullerades de cacau i ho barregem bé amb una espàtula fins que quedi tot ben integrat. (Amb aquesta quantitat de sucre i cacau queda una trufa no massa dolça i amb un bon punt de xocolata. Podem jugar amb les quantitats d’aquests dos ingredients per aconseguir el punt de dolç i de xocolata que més ens agradi). 






Repartim la trufa per sobre de 2 de les làmines de pasta de full (Jo ho vaig fer amb l’espàtula perquè anava per feina, però si ho fem amb una mànega pastissera segur que ens quedarà més bonic!). 



Cobrim amb les altres dues làmines de pasta de full i empolsinem amb sucre llustre. 




I ja ho tenim a punt per menjar...


4 comentaris:

  1. Boníssim!! Quina mengera que fa!!

    ResponElimina
  2. Muy rico y encima rápido para dame un capricho dulce.Huuuu...besos y buenas noches cielo.

    ResponElimina
  3. Aquesta trufa ràpida la guardo perquè és ideal per una improvisació! Genials els mil fulls! Petons!

    ResponElimina