divendres, 9 d’octubre de 2015

Pastís lleuger de poma


Aquesta és una recepta que tenia pendent. Me la va passar la meva amiga Carmen fa un temps, i tenia ganes de provar-la...

L’altre dia el meu sogre ens va donar un bon lot de pomes del seu hort, i vaig decidir que havia arribat el moment!. 

És fàcil de fer i queda més lleuger que els típics pastissos de poma. La veritat és que va quedar molt bo!.








Ingredients:    4 pomes
                        3 ous
                        1 got de farina
                        1 got de sucre
                        1 got de llet
                        Canyella en pols
                        1 llimona


Preparació: 

A un bol posem els ous i el sucre i ho batem amb la batedora de varetes. 

Hi afegim la llet i seguim batent perquè es barregi bé. 




Després hi tirem la farina tamissada, mentre anem remenant, fins que s’incorpori del tot. 

Tallem dues pomes a trossets petits. 




Les afegim a la barreja, juntament amb una mica de canyella en pols i la pell de la llimona ratllada. Ho remenem fins que ens quedi una mescla homogènia. (Queda una massa força líquida).

Aboquem la barreja a un motlle folrat amb paper vegetal






i ho posem al forn a 200 ºC uns 25’, perquè qualli.

Mentrestant, pelem les altres dues pomes i les tallem a rodanxes molt primes.

Treiem el pastís del forn (ja s’haurà quallat de sobre) i el cobrim amb les rodanxes de poma. 





Empolsinem amb sucre i ho tornem a posar al forn perquè s’acabi de coure. En total, entre 50’ i 1 hora (segons el forn). 

Punxem amb un escuradents per assegurar-nos que l’interior està ben quallat, el treiem del forn i ho deixem refredar.

Si veiem que el pastís està daurat però encara no és cuit del tot, el deixem una estona més al forn cobert amb un tros de paper d’alumini perquè no se’ns cremi de sobre.
Un cop fred el desemmotllem...





...i ja ens el podem menjar!






A la recepta original, es posen tots els ingredients en un bol i es trinxen amb la batedora. Aleshores el pastís queda amb una consistència semblant a un pastís de formatge. A mí se'm va acudir fer-lo d'aquesta altra manera i va quedar amb una consistència més de tortada. De les dues maneres està molt bo!


2 comentaris:

  1. Que bueno, veo que no le pones levadura ninguna y te quedó muy jugoso.Bssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. La receta original se hace mezclando y triturando todos los ingredientes con la batidora, y el pastel queda con una consistencia similar a los pasteles de queso. A mí se me ocurrió hacerlo así, y la verdad es que quedó muy rico.
      ¡No había caído en lo de la levadura!. Probablemente poniéndole un poco quedaría aún más jugoso.... ¡Lo probaré la próxima vez!.
      Un abrazo

      Elimina