dilluns, 7 d’octubre del 2024

Pastís de peix

El pastís de peix és una recepta que admet molts tipus de peix. 

A més, el podem fer amb ingredients comprats expressament  però també ens permet aprofitar restes de peix que tinguem a la nevera o al congelador. 

Això és el que vaig fer jo l’altre dia. Endreçant el congelador vaig veure que hi havia uns trossos de lluç i un filet de llobarro i també unes gambetes que calia gastar, així que vaig decidir  que podia  aprofitar per fer un pastís de peix (que val a dir feia molt de temps que no n’havia fet...). 

Va quedar molt bo. Aquí teniu la recepta

 


 

Ingredients:    350 g de peix (lluç i llobarro)
                        100 g de gambes
                        1 cullerada de salsa de tomàquet
                        150 g de llet
                        150 g de nata líquida
                        3 ous
                        1 ceba de figueres petita
                        Oli, sal i pebre negre 

 

Elaboració: 

Encenem el forn a 180ºC.

Posem una paella amb oli al foc. 

Quan l’oli estigui calent, hi posem les gambes. Les deixem coure només un parell de minuts per cada banda, perquè no quedin seques. 

Les treiem i les reservem.

Al mateix oli, fregim els talls de peix. Els reservem.

 


Tallem la ceba molt petita i la sofregim am el mateix oli, a foc suau, fins que estigui transparent. La reservem.

Quan les gambes estiguin fredes, treiem el cap i les pelem. Les tallem en tres o quatre trossos. 

Posem els caps i les pells a un caçó amb la llet i ho posem al foc. Quan arrenqui el bull, ho treiem del foc i ho deixem infusionar una estona, aixafant de tant en tant els caps perquè deixin anar el seu suc. 

Mentrestant, treiem la pell del peix i l’esmicolem.

Posem el peix, les gambes i la ceba al got de la batedora. Colem la llet i també la posem. Afegim la salsa de tomàquet i ho trinxem amb la batedora.

 

 

Posem els ous a un bol. Els batem. 

Afegim la nata líquida i ho batem. 

Posem sal i pebre i ho batem fins que es barregi bé. 

Afegim la pasta de peix i ho remenem bé, fins que quedi ben integrat.

 


Untem un motlle de cake amb mantega. 

Tallem un tros de paper de forn de la mateix mida que la base i el posem al fons (ens facilitarà treure el pastís un cop cuit).

 


 

Aboquem la barreja al motlle i el sacsegem perquè es reparteixi uniforment.

Posem el motlle a una safata que pugui anar al forn i que tingui una mica d’alçada. Posem aigua (jo la poso ja calenta) a la safata de manera que cobreixi el motlle un parell de dits. 

 


 

Tapem el motlle amb paper d’alumini i ho posem al forn. 

Ho deixem coure un mínim de 30’, fins que estigui cuit. El temps dependrà del gruix del pastís. Ho haurem d’anar controlant a partir dels 30’ al forn, punxant el centre del pastís amb un escuradents. Si ens surt sec, és que ja està cuit.

Un cop cuit, ho treiem del forn. 

Treiem el motlle de la safata i ho deixem refredar (el millor és fer-lo d’un dia per l’altre).

 


Per desemmotllar-lo, passem un ganivet per tot el voltant i sacsegem el motlle. Si notem que es mou el pastís, posem una safata a sobre i el tombem. Si no es mou, posem el motlle uns segons a sobre d’un dels fogons de la cuina encès al mínim i anem sacsejant fins que notem que s’ha desenganxat. Aleshores ja podem tombar-lo a la safata.

Treiem el paper de forn que estarà enganxat a la part de sobre del pastís, i ja estarà a punt per menjar.

 


 

Jo el vaig cobrir amb maionesa i el vaig servir fred acompanyat d’uns espàrrecs. 

 




També el podem menjar sense salsa acompanyat d’una amanida.

Si no el volem menjar fred, el podem escalfar una mica al microones i cobrir-lo amb una beixamel lleugera.De totes maneres estarà boníssim...

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada