dissabte, 7 de novembre de 2015

Bunyols de bacallà


Aquest és un plat que crec que agrada a tothom!. A més, tant pot ser un bon aperitiu, com un primer plat o bé el tall. 

A casa ens agraden molt, i en faig de tant en tant. Crec que és d’aquells menjars que hi ha tantes receptes com cuiners i cuineres, doncs cadascú els fa a la seva manera... i totes són bones!. 

Aquí us poso la que vaig fer l’altre dia, que és molt senzilla però amb un resultat fabulós!.





Ingredients:     Bacallà dessalat
                         10 o 12 cullerades de Farina
                         aigua
                         1 ou
                         2 grans d’all
                         julivert
                         sal

(la quantitat de bacallà i de farina dependrà dels bunyols que vulguem fer i de si ens agraden més o menys “carregats” de bacallà)

 
Preparació:

Esqueixem el bacallà. 

Jo vaig fer servir bacallà sec a trossos per esqueixar. Per dessalar-lo més ràpidament, el vaig esqueixar a trossets petits i el vaig posar en una escorredora ficada dins d’un bol gran ple d’aigua. Al cap d’una estona vaig canviar l’aigua, i en menys d’1 hora vaig tenir el bacallà dessalat.





Per fer la pasta dels bunyols, posem la farina un bol gran o una enciamera i hi afegim un bon raig d’aigua. Ho remenem bé amb una forquilla fins que ens quedi una massa uniforme, sense grumolls. 

És millor no posar d’entrada molta aigua, perquè no ens quedi la pasta massa clara. Anem afegint aigua poc a poc i anem remenant fins aconseguir la consistència adient (ni massa clara ni massa espessa).

 



Trinxem els alls ben petits i el julivert i ho afegim a la pasta. Remenem fins que quedi ben incorporat.

Separem el rovell de la clara. Afegim el rovell a la massa i remenem. 

Posem sal, tenint en compte que cal salar només la massa, perquè el bacallà ja porta sal!.

Escorrem el bacallà i l’afegim. Ho barregem bé.
 
Muntem la clara a punt de neu. L’afegim a poc a poc a la pasta, remenant amb cura perquès s’incorpori bé però no baixi.






Ara ja podem fer els bunyols...

Posem una paella al foc amb força oli. No hem d’estalviar oli, perquè el que ens sobri el podem colar i fer-lo servir per fregir alguna altra cosa un altre dia.

Quan l’oli estigui calent, anem agafant cullerades de pasta i les tirem dins la paella. 




Quan els bunyols estiguin cuits de la banda de baix, els tombem perquè se’ns coguin de l’altra banda. 

Un cop cuits, els posem a sobre de paper de cuina per escórrer l’excés d’oli.





 I a taula!!!!!








3 comentaris: