Aquesta
recepta és molt senzilla de fer i, a més, va molt bé per aprofitar les clares que
ens han quedat en fer algun altre plat (crema catalana, per exemple…).
N’hi ha diferents versions: amb les clares muntades o no, amb més o menys proporció de mantega i farina…
Però tant li fa: tant si les fem d’una manera com d’una altra estan boníssimes!. L’únic problema és que a la que te’n menges una, ja no pots parar…
N’hi ha diferents versions: amb les clares muntades o no, amb més o menys proporció de mantega i farina…
Però tant li fa: tant si les fem d’una manera com d’una altra estan boníssimes!. L’únic problema és que a la que te’n menges una, ja no pots parar…
Ingredients: 4 clares d’ou
125 g de mantega
o margarina
125 g de sucre
125 g de farina
vainilla en pols (o 1/2 sobre de sucre avainillat)
Preparació:
Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Treballem la mantega amb el sucre, fins que ens quedi com una crema (jo ho vaig fer amb la KA, amb l’accessori pala).
Hi afegim les clares sense muntar i ho barregem bé.
Passem la farina per un sedàs, amb una punteta de vainilla en pols, i ho afegim a poc a poc a la mescla, barrejant-ho amb una llengua i quasi sense treballar-ho.
Posem la pasta en una mànega pastissera amb broquet llis i formem unes tires d’uns 8cm damunt d’una safata de forn amb paper vegetal.
Ho posem al forn uns 8 o 10 minuts, fins que veiem que es comencem a daurar pels costats.
Les deiexem refredar...
...i a menjar s'ha dit!
Podem fer galetes amb diferents gustos barrejant una mica de cacau en pols (o xocolata ratllada) a la massa o bé escampant uns pinyons per sobre d’algunes llengües abans de posar-les al forn…
Boníssimes!!
ResponElimina