Tot i que per aquí, al Baix Llobregat, encara no n’hem collit, a casa ja
n’hem menjat un parell de cops. De la botiga, és clar!.
L’altre dia vam comprar
uns camagrocs la mar de “macos”, i vaig
pensar en fer la coca de fredolics als 3 formatges, que ens agrada molt (i que queda boníssima amb qualsevol tipus de bolet!). Per canviar
una mica la recepta, vaig posar només un formatge, de gust suau, i hi vaig donar
un toc amb una mica de foie.
La veritat és que va resultar una combinació molt
bona, que va tenir molt d’èxit. O sigui que la penso repetir aviat!
Ingredients:
Per a la massa: 200 g de farina
100 ml d’aigua
20 g de llevat de forner
una mica d’oli d'oliva
un polsim de sal
Per al farcit: camagrocs
1 ceba petita
50 cc de crema de llet
150 g de formatge havarti
1 medalló de foie
sal i pebre negre
Elaboració:
Primer fem la massa de la coca:
Desfem el llevat amb l’aigua. Barregem la farina amb l’aigua amb el llevat, l’oli i la sal i ho amassem a mà o amb l’amassadora fins que ens quedi una massa llisa.
Ho deixem reposar 5’.
Estirem la massa amb el corró fins deixar-la fina i la posem a una safata d’anar al forn folrada amb paper vegetal.
Posem els camagrocs a una paella i els hi fem donar l’aigua.
Quan ja no quedi aigua a la paella, la treiem del foc.
Trinxem la ceba ben petita, la posem a una altra paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc lent. Quan estigui cuita, hi afegim els camagrocs, sal i pebre, ho barregem tot bé i ho deixem coure tot junt una mica.
Hi afegim la crema de llet i deixem que redueixi.
Cobrim la coca amb el formatge havarti (jo el faig a trossets per repartir-lo millor), i hi escampem els bolets per sobre.
Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem aproximadament 1 hora en un lloc calent perquè fermenti.
Ho coem al forn a 200 º C durant 15’.
Quan la coca estigui cuita, la treiem del forn i hi escampem per sobre el foie esmicolat, que amb l’escalfor es fondrà una mica.
Boníssima!
Per a la massa: 200 g de farina
100 ml d’aigua
20 g de llevat de forner
una mica d’oli d'oliva
un polsim de sal
Per al farcit: camagrocs
1 ceba petita
50 cc de crema de llet
150 g de formatge havarti
1 medalló de foie
sal i pebre negre
Elaboració:
Primer fem la massa de la coca:
Desfem el llevat amb l’aigua. Barregem la farina amb l’aigua amb el llevat, l’oli i la sal i ho amassem a mà o amb l’amassadora fins que ens quedi una massa llisa.
Ho deixem reposar 5’.
Estirem la massa amb el corró fins deixar-la fina i la posem a una safata d’anar al forn folrada amb paper vegetal.
Posem els camagrocs a una paella i els hi fem donar l’aigua.
Quan ja no quedi aigua a la paella, la treiem del foc.
Trinxem la ceba ben petita, la posem a una altra paella amb una mica d’oli i la sofregim a foc lent. Quan estigui cuita, hi afegim els camagrocs, sal i pebre, ho barregem tot bé i ho deixem coure tot junt una mica.
Hi afegim la crema de llet i deixem que redueixi.
Cobrim la coca amb el formatge havarti (jo el faig a trossets per repartir-lo millor), i hi escampem els bolets per sobre.
Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem aproximadament 1 hora en un lloc calent perquè fermenti.
Ho coem al forn a 200 º C durant 15’.
Quan la coca estigui cuita, la treiem del forn i hi escampem per sobre el foie esmicolat, que amb l’escalfor es fondrà una mica.
Boníssima!
Que rica tiene que estar esta coca, parece que la huelo desde aquí, la tengo que probar!!
ResponEliminaUn beso