dissabte, 24 d’octubre del 2015

Coca de camagrocs amb foie

Ja tornem a ser en temporada de bolets!!!!. 





Tot i que per aquí, al Baix Llobregat, encara no n’hem collit, a casa ja n’hem menjat un parell de cops. De la botiga, és clar!.

L’altre dia vam comprar uns camagrocs  la mar de “macos”, i vaig pensar en fer la coca de fredolics als 3 formatges, que ens agrada molt (i que queda boníssima amb qualsevol tipus de bolet!). Per canviar una mica la recepta, vaig posar només un formatge, de gust suau, i hi vaig donar un toc amb una mica de foie. 

La veritat és que va resultar una combinació molt bona, que va tenir molt d’èxit. O sigui que la penso repetir aviat!








Ingredients:       

   Per a la massa:   200 g de farina
                             100 ml d’aigua
                             20 g de llevat de forner
                             una mica d’oli d'oliva
                             un polsim de sal

   Per al farcit:        camagrocs
                             1 ceba petita
                             50 cc de crema de llet
                             150 g de formatge havarti
                             1 medalló de foie
                             sal i pebre negre


  





Elaboració: 

Primer fem la massa de la coca:

Desfem el llevat amb l’aigua. Barregem la farina amb l’aigua amb el llevat, l’oli i la sal i ho amassem a mà o amb l’amassadora fins que ens quedi una massa llisa. 

Ho deixem reposar 5’.

Estirem la massa amb el corró fins deixar-la fina i la posem a una safata d’anar al forn folrada amb paper vegetal.

 
 


Posem els camagrocs a una paella i els hi fem donar l’aigua. 






Quan ja no quedi aigua a la paella, la treiem del foc.


Trinxem la ceba ben petita, la posem a una altra paella amb una mica d’oli  i la sofregim a foc lent. Quan estigui cuita, hi afegim els camagrocs, sal i pebre, ho barregem tot bé i ho deixem coure tot junt una mica. 

Hi afegim la crema de llet i deixem que redueixi.






Cobrim la coca amb el formatge havarti (jo el faig a trossets per repartir-lo millor), i hi escampem els bolets per sobre.
 
Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem aproximadament 1 hora en un lloc calent perquè fermenti.

Ho coem al forn a 200 º C durant 15’.

Quan la coca estigui cuita, la treiem del forn i hi escampem per sobre el foie esmicolat, que amb l’escalfor es fondrà una mica.

Boníssima!









1 comentari:

  1. Que rica tiene que estar esta coca, parece que la huelo desde aquí, la tengo que probar!!
    Un beso

    ResponElimina