dilluns, 30 de setembre del 2024

Amanida de patata

 Aquesta és una recepta molt senzilla de fer (i molt econòmica) però amb un gran resultat. 

Ens pot servir de primer plat per a un dinar o un sopar i també com a acompanyament del tall o per a un pica pica. 

A més, ho podem deixar fet amb antelació.

Ho té tot!

 


 

Ingredients:   Patates 
                       Ceba (de figueres o tendra)
                       Alls
                       Julivert
                       Sal, pebre negre i oli d’oliva

Les quantitats dels diferents ingredients dependran de les racions que vulguem fer i de si ens agrada amb més o menys ceba i més o menys all 

 

 Elaboració:

Fem servir patates no gaire grosses. Millor que siguin de mida semblant perquè triguin el mateix temps en coure’s. 

Rentem les patates per treure les restes de terra que puguin tenir. 

Les posem dins d’una olla i les cobrim d’aigua. 

Posem l’olla al foc i les deixem bullir fins que estiguin cuites (de 20 a 30’, segons la mida).

Per saber si estan cuites les punxem amb una forquilla. 

Un cop cuites, les aboquem a una escorredora, les remullem amb aigua freda i les deixem refredar. 

(Va bé coure-les la nit abans, així segur que les tindrem a punt quan volguem fer l’amanida).

Un cop fredes les pelem. 

 


 Les tallem a trossets i les posem a una safata o una enciamera. 

 


Afegim sal i ho barregem bé.

Tallem la ceba a trossets ben petits. La posem a un bol.

Tallem els alls també a trossets ben petits i els afegim al bol. 

Fem el mateix amb el julivert. 

Hi aboquem un bon raig d’oli i un polsim de pebre. Ho remenem bé. 

 


Ho afegim a les patates i ho anem remenant amb cura fins que totes les patates quedin ben impregnades. 

 


 

Ho deixem reposar a la nevera fins al moment de menjar. 

I ja ho tenim!

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada