dimecres, 15 de gener del 2014

Arròs amb col-i-flor

Aquesta és una recepta “de familia”. Concretament de la família del meu sogre, que és fill de Garraf. Es veu que aquest arròs és típic d’aquella zona, i a casa seva el feien tot sovint. Com que ens agrada molt, ara també el fem a casa nostra…

Hi ha variants de la recepta: es pot fer amb bacallà en lloc de tonyina (tot i que a nosaltres ens agrada molt l’arròs amb bacallà, aquest ens agrada més amb tonyina), amb o sense salsitxes, amb o sense trossets de pernil… Però el que no hi ha de faltar mai és la col-i-flor!.

Jo he fet servir arròs bomba i l’he cuit al forn en cassola de fang, però també queda bé si es fa amb arròs normal i es cou al foc amb una cassola. És un plat senzill i queda molt lleuger, i acompanyat d’una amanida resulta un dinar molt bo i complet.

A veure si us animeu a fer-lo!







Ingredients:    Arròs bomba
                        Col-i-flor
                        Salsitxes (2 per persona)
                        Tonyina de llauna en oli d’oliva (1 llauna per persona)
                        Ceba
                        Pebrot vermell (cru o escalivat)
                        Alls
                        Tomàquet ratllat
                        Aigua (3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs)
                        Oli, sal i pebre vermell picant

Preparació:

Trinxem la ceba ben petita i l’all a làmines. 

Tallem el pebrot a trossets.

Tallem les salsitxes a trossets.

Tallem la col-i-flor a ramets petits.




A una paella amb oli sofregim a foc lent la ceba, l’all i el pebrot vermell (si el pebrot és escalivat, l’afegirem al sofregit quan la ceba ja sigui gairebé cuita). 




Quan la ceba estigui transparent, hi tirem els trossos de salsitxa i hi donem un parell de voltes.



Després hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure.
Mentrestant posem l’aigua a bullir i encenem el forn a 180ºC.

Obrim les llaunes de tonyina i escorrem bé l’oli.

Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella del sofregit i hi donem unes quantes voltes. Aboquem tota la barreja a la cassola de fang
 



i hi afegim la tonyina esmicolada i els ramets de col-i-flor. Tirem l’aigua, sal i el pebre vermell. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
 



Aleshores tapem la cassola (jo la tapo amb paper d'alumini)




i la posem al forn 18’. Passat aquest temps, la treiem del forn i la deixem reposar (tapada) 5’ més.

La destapem, 



i a menjar! 




3 comentaris:

  1. Això és una cassolada d'arròs de primera! Al meu home li agrada força la coliflor, o sigui que li hauré de fer un dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un arròs molt suau i gens pesant. Segur que us agrada!.

      Elimina
  2. Un arròs molt saborós, m'encanta la combinació de la salsitxa amb el peix i el toc de la col-i-flor. L'apunto a la llista de favorits. Petons.

    ResponElimina