Ahir vam
tenir dinar familiar a casa de la meva germana, i a mí em va tocar fer les
postres.
El menú: pica-pica i fideuà...
Com que no tenia massa temps vaig decidir fer aquest pastís, que no és gaire laboriós i surt molt bo. És el típic pastís de formatge amb melmelada de gerds o d’aranyons que fan a molts llocs.
Sempre l’havia fet amb melmelada de gerds, però un dia se’m va acudir fer-lo amb melmelada de taronja amarga i us asseguro que va ser tot un descobriment: no l’he tornat a fer d’altra manera!.
El menú: pica-pica i fideuà...
Com que no tenia massa temps vaig decidir fer aquest pastís, que no és gaire laboriós i surt molt bo. És el típic pastís de formatge amb melmelada de gerds o d’aranyons que fan a molts llocs.
Sempre l’havia fet amb melmelada de gerds, però un dia se’m va acudir fer-lo amb melmelada de taronja amarga i us asseguro que va ser tot un descobriment: no l’he tornat a fer d’altra manera!.
Ingredients:
- Per a la base: 200 g de galetes maries
50 g de mantega (aproximadament)
- Per al pastís: 375 g
de formatge fresc (quark o tipus philadelphia)
15 g de gelatina (9 fulls)
0,5 l de nata
200 g de sucre
- Per a la cobertura: 1 pot de melmelada de taronja
amarga
8 g de
gelatina (4 fulls)
Preparació:
En aquest cas fem el pastís directament
sobre la safata on el servirem, utilitzant un motlle desmuntable sense la seva
base.
Folrem la paret del motlle amb un full de
plàstic i el posem a sobre de la safata on volem servir el pastís. (Poso una foto perquè no sé si s'entén bé el que vull dir)
Per
fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posen a la
picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta (si
cal, s’hi afegeix més mantega).
Posem aquesta pasta a la safata i l'anem repartint, apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.
Posem aquesta pasta a la safata i l'anem repartint, apretant bé (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons del motlle.
Posem la gelatina en remull en aigua freda una
estona perquè s’estovi. Un cop estovada, ho sacsegem perquè es dissolgui bé. Si
veiem que li costa, ho escalfem una mica amb el foc molt fluix.
Posem el formatge en una enciamera i hi afegim la gelatina. Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera perquè vagi agafant cos.
Posem el formatge en una enciamera i hi afegim la gelatina. Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera perquè vagi agafant cos.
Mentrestant muntem la nata amb el sucre.
Quan la barreja del formatge amb la gelatina tingui una consistència semblant a la de la nata, ho barregem tot. Després ho aboquem dins el motlle i amb una espàtula ho repartim bé perquè quedi d’un gruix uniforme i ho posem a la nevera.
Quan la barreja del formatge amb la gelatina tingui una consistència semblant a la de la nata, ho barregem tot. Després ho aboquem dins el motlle i amb una espàtula ho repartim bé perquè quedi d’un gruix uniforme i ho posem a la nevera.
Cal
deixar-ho com a mínim 4 o 5 hores a la nevera perquè quedi ben consistent, però
és millor fer-lo d’un dia per l’altre.
Un
cop estigui ben près, ja es pot preparar la cobertura:
Es deixa reposar una mica perquè agafi una mica de cos i no ens regalimi.
Aleshores treiem el motlle que envolta el pastís i el cobrim amb la melmelada.
I el tornem a posar a la nevera fins al moment de servir-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada