dimarts, 25 de juny del 2019

Peus de porc amb camagrocs


A casa ens agraden molt els peus de porc. De tant en tant en faig, i quan anem a dinar a fora moltes vegades en demanem. De vegades a la brasa i d’altres amb salsa. 

L’altre dia en vam menjar en un restaurant uns de molt bons amb una salsa amb bolets i una picada. I com que encara em queden uns quants pots de conserva de bolets de la darrera collita, vaig decidir de fer-ne la meva versió. 

Van quedar molt bons, o sigui que penso repetir...








Ingredients:    Peus de porc bullits (de la Xarcuteria Planas, és clar) 
                        1 ceba de figueres grossa
                        2 grans d’all
                        3 tomàquets madurs
                        1 branca de farigola
                        1 cullerada de maizena
                        1 pot de camagrocs
                        Un grapat d’ametlles torrades
                        Sal i pebre negre 

 
Preparació: 

Tallem la ceba a trossets petits i els alls a làmines.

A una paella amb oli posem la ceba i l’all i ho sofregim a foc fluix. 

Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i la farigola. Ho remenem i ho deixem coure. 

Quan el tomàquet estigui cuit, hi afegim un parell de gots d’aigua. Posem sal i pebre i ho deixem que bulli uns 10’.

Posem els peus de porc a la cassola. 






Colem la salsa amb el colador xinès i l’afegim.

Posem la cassola al foc i ho deixem coure ½ hora a foc lent, tombant els peus de tant en tant. 

Posem les ametlles pelades al morter i les piquem amb la ma de morter. 

Obrim el pot de bolets i els escorrem.

Quan els peus de porc portin aproximadament ¼ d’ hora al foc, hi afegim les ametlles picades i els bolets. 

Sacsegem la cassola perquè es barregi tot bé i ho deixem coure ¼ d’hora més, aproximadament.







Si veiem que la salsa queda molt clara, la podem espessir afegint-hi una cullerada de maizena desfeta en una mica d’aigua freda.

I ja ho tenim a punt!.







Queda més bo si el fem d’un dia per l’altre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada