dimecres, 5 de desembre del 2012

Fricandó amb llenegues


M’agraden molt tots els bolets, però sento una predilecció especial per les llenegues: la seva textura, el seu gust suau... Les he cuinat de moltes maneres: en remenat, amb crema de foie.., sempre amb un resultat magnífic. Però crec que la millor manera de menjar-les és amb fricandó
Fa uns dies en vam trobar unes quantes i no vaig poder resistir la tentació...









Ingredients:    Carn de vedella (tapaplana o tall rodó de la cuixa)
                        Llenegues
                        Ceba
                        Tomàquets
                        Conyac
                        Farigola
                        Farina
                        Aigua
                        Sal i pebre


Preparació:
 
Netegem les llenegues i les fem a trossos si són grosses.

Posem sal i pebre a la carn. L’enfarinem i la fregim en una paella amb una mica d’oli i l’anem posant a una cassola.

A una paella sofregim la ceba tallada a trossets. A mig coure hi posem la farigola. Quan la ceba sigui cuita hi afegim els tomàquets ratllats i un raig de conyac. Ho deixem coure tot junt una mica i hi afegim aigua (més o menys la quantitat suficient per cobrir després la carn). Posem sal i pebre. Deixem que bulli uns 10’ i després colem aquest suc amb el xino i l’afegim a la cassola.

Posem la cassola al foc i ho deixem coure com a mínim de ¾ d’hora a 1 hora a foc lent, remenant de tant en tant. Quan porti una mitja hora, hi afegim les llenegues.

Si veiem que la salsa queda molt clara, la podem espessir afegint-hi una cullerada de farina o maizena desfeta en una mica d’aigua freda.
 
(Queda més bo si el fem d’un dia per l’altre).







També podem coure el fricandó al forn: quan la cassola amb la carn i la salsa arrenqui el bull, la tapem i la posem al forn a 150ºC.  El temps de cocció és el mateix, però no hem d'estar pendents de remenar. Ens dóna menys feina i la carn queda molt tendra.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada