dimecres, 12 de desembre del 2012

Torró de xocolata


Ja tenim el Nadal gairebé aquí, ho sigui que toca comnençar a pensar en menjars per aquestes dates. He pensat posar aquesta recepta de torró de xocolata de "collita pròpia": vaig prendre com a base la recepta de la trufa i vaig anar provant diferents proporcions de xocolata i nata líquida fins que vaig trobar la consistència adequada. Després només cal barrejar-hi allò que més ens agradi...La veritat és que és molt fàcil de fer i queda molt bé.








 Ingredients (per a 1 barra):    
                          250 g de xocolata (jo faig servir Nestlé postres)
                         100 ml de nata per muntar (35%)
                         fruits secs (avellanes torrades, ametlles torrades, panses...)
                         1/2 pot de cireres confitades

(La proporció és d'1 rajola de xocolata per ½ brick petit de nata líquida)


Preparació:

El dia abans prepararem el farciment del torró:
Si el volem fer de guindes al conyac, escorrerem les cireres confitades, les tallarem per la meitat i les posarem en un recipient amb conyac com a mínim 24 hores.
Si el volem fer de panses o d’una barreja de fruits secs amb panses, les deixarem macerant amb conyac o rom com a mínim 24 hores.
(El conyac i el rom que haguem fet servir el podem posar en un pot de vidre i guardar-lo per fer-lo servir en una altra ocasió)

Per fer el torró:
Folrem un motlle rectangular amb film. (Jo faig servir unes safates d’alumini de fer glaçons d’una nevera que havíem tingut a cas fa anys).
Posem la nata líquida en un caçó al foc (a foc fluix), i quan comença a bullir hi afegim la xocolata a trossos. Anem remenant amb un batedor petit o una espàtula de fusta fins que la xocolata s’hagi desfet del tot i ens quedi una barreja uniforme. Aleshores ho treiem del foc.
Escorrem les cireres i/o les panses.
Afegim les cireres o els fruits secs a la xocolata i ho barregem bé.
Ho aboquem al motlle i ho deixem unes 24 hores perquè es refredi i agafi consistència.
L’endemà, posem la barra de torró en una safata. Fonem 50 g de xocolata al microones i l’aboquem per sobre de la barra de torró. Si volem, podem aprofitar per fer-hi algun guarniment.



Com que jo solc fer una barra amb fruits secs i una altra amb guindes al conyac, poso 1 brick de nata líquida (200 ml) i dues rajoles de xocolata i després divideixo la massa en dues parts i a una hi afegeixo les cireres i a l’altra els fruits secs.



3 comentaris:

  1. Respostes
    1. La veritat és que són molt fàcils de fer i queden molt bons.
      Ara estic fent proves per fer-ne un de xocolata amb taronja: així que tingui la "fórmula", el penjaré!

      Elimina
  2. Ui ui ui...que bo...i això d'alegrar el farcit ha de fer-los encara millors!!! Petons!

    ResponElimina