Ja tenim el Nadal gairebé
aquí, ho sigui que toca comnençar a pensar en menjars per aquestes dates. He
pensat posar aquesta recepta de torró de xocolata de "collita pròpia": vaig
prendre com a base la recepta de la trufa i vaig anar provant diferents
proporcions de xocolata i nata líquida fins que vaig trobar la consistència adequada.
Després només cal barrejar-hi allò que més ens agradi...La veritat és que és molt fàcil de fer i queda molt bé.
Ingredients (per a 1 barra):
250 g de
xocolata (jo faig servir Nestlé postres)
100 ml de
nata per muntar (35%)
fruits secs (avellanes torrades, ametlles torrades, panses...)
1/2 pot
de cireres confitades
(La
proporció és d'1 rajola de xocolata per ½ brick petit de nata líquida)
Preparació:
El dia abans prepararem el farciment del torró:
Si el volem fer de guindes al conyac, escorrerem les
cireres confitades, les tallarem per la meitat i les posarem en un recipient
amb conyac com a mínim 24 hores.
Si el volem fer de panses o d’una barreja de fruits secs
amb panses, les deixarem macerant amb conyac o rom com a mínim 24 hores.
(El conyac i el rom que haguem fet servir el podem posar en
un pot de vidre i guardar-lo per fer-lo servir en una altra ocasió)
Per fer el torró:
Folrem un motlle rectangular amb film. (Jo faig servir unes
safates d’alumini de fer glaçons d’una nevera que havíem tingut a cas fa anys).
Posem la nata líquida en un caçó al foc (a foc fluix), i
quan comença a bullir hi afegim la xocolata a trossos. Anem remenant amb un
batedor petit o una espàtula de fusta fins que la xocolata s’hagi desfet del
tot i ens quedi una barreja uniforme. Aleshores ho treiem del foc.
Escorrem les cireres i/o les panses.
Afegim les cireres o els fruits secs a la xocolata i ho barregem bé.
Ho aboquem al motlle i ho deixem unes 24 hores perquè es
refredi i agafi consistència.
L’endemà, posem la barra de torró en una safata. Fonem 50 g
de xocolata al microones i l’aboquem per sobre de la barra de torró. Si volem,
podem aprofitar per fer-hi algun guarniment.
Com que
jo solc fer una barra amb fruits secs i una altra amb guindes al conyac, poso 1
brick de nata líquida (200 ml) i dues rajoles de xocolata i després divideixo
la massa en dues parts i a una hi afegeixo les cireres i a l’altra els fruits
secs.
Semblen boníssims!
ResponEliminaLa veritat és que són molt fàcils de fer i queden molt bons.
EliminaAra estic fent proves per fer-ne un de xocolata amb taronja: així que tingui la "fórmula", el penjaré!
Ui ui ui...que bo...i això d'alegrar el farcit ha de fer-los encara millors!!! Petons!
ResponElimina