Ja fa
dies que anava donant voltes a quina recepta posar per acabar l’any. Havia de
ser alguna cosa especial. Vaig pensar en els calamars farcits, un plat que no
sol faltar en alguna de les nostres celebracions familiars.
Un veritable àpat de luxe...
Bon profit i bon any a tothom!
Un veritable àpat de luxe...
Bon profit i bon any a tothom!
Ingredients: Calamars
Carn
magra picada
All i
julivert
1 ou
Ceba
Tomàquet
ratllat
sal i
pebre
Preparació:
Netegem els calamars
i els salem. Els deixem en una escorredora.
Piquem les ales i les
potes amb la picadora.
Es barreja la carn
picada amb les potes i les ales. S’hi afegeix l’ou sencer (sense batre’l),
l’all i julivert picats i es posa sal i pebre. Es barreja tot bé fins que quedi
una massa homogènia. Si volem, hi podem afegir una mica de molla de pa empapada
en llet.
Es farceixen els
calamars amb aquesta farsa i es tanquen amb un escuradents. No s’han d’omplir
del tot, perquè després s’encogeixen i aleshores s’escaparia el farcit.
A una paella amb oli
es fregeixen una mica els calamars i es treuen. Els posem en una cassola.
En aquest mateix oli
es sofregeix la ceba tallada petita. Quan la ceba sigui cuita hi posem una cullerada de farina
i ho remenem bé. Després hi afegim els tomàquets ratllats i un raig de conyac.
Ho deixem coure tot junt una mica i hi afegim aigua (més o menys la quantitat suficient per cobrir després els calamars). Posem sal i pebre. Deixem que bulli uns 10’ i després colem aquest suc amb el xino i l’afegim a la cassola amb els calamars.
Ho deixem coure tot junt una mica i hi afegim aigua (més o menys la quantitat suficient per cobrir després els calamars). Posem sal i pebre. Deixem que bulli uns 10’ i després colem aquest suc amb el xino i l’afegim a la cassola amb els calamars.
Ho
posem a coure a foc fluix com a mínim ½ hora, remenant de tant en tant.
Si la
salsa ens queda massa clara, hi afegim una cullerada de maizena desfeta amb una
mica d’aigua freda.
Si ens
sobre farsa, podem fer-ne unes mandonguilles i afegir-les a la cassola.
Queden més bons si els fem d'un dia per l'altre.
Jo ja l'he provada de fer i m'han quedat boníssims. Gràcies Marta
ResponEliminaGràcies Julia. Celebro que t'hagin agradat. Una abraçada!
ResponElimina