dissabte, 15 de desembre del 2012

Copa de mousse de mascarpone i xocolata

Tenia a la nevera una tarrina de mascarpone que vaig comprar ja fa uns quants dies i he pensat que podia fer unes postres pel dinar d’avui. 

Com que no se m’acudia què fer, he fet una recerca per internet per buscar idees i he trobat algunes receptes que m’han agradat. Al final, he decidit fer un "mix" de dues: la "copa de mascarpone y chocolate", del blog Miguitas en la mesa i la "crema de mascarpone y ron" de Directo al paladar

El resultat ha quedat prou bé!. Aquí el podeu veure:









 

Ingredients (4 personas):     3 ous
125 g de sucre
250 g de mascarpone
1 copeta de rom
100 ml de nata per muntar (35% MG)
80 g de xocolata (he fet servir Nestlé postres)
9 galetes maria
mantega


Preparació:

Primer fem la mousse de mascarpone

Batem els rovells amb el sucre i hi afegim el mascarpone i el rom. Ho barregem tot bé fins que quedi com una crema fina. 

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la crema de mascarpone, barrejant amb cura perquè no baixin. 

Ho posem a la nevera.

Posem la nata líquida en un caçó al foc (foc fluix) i hi afegim la xocolata tallada a trossos. Anem remenant fins que la xocolata s’hagi desfer del tot i ens quedi una crema fina. 

Ho treiem del foc i ho deixem refredar una mica.

Trinxem les galetes amb la mantega amb la picadora fins que quedin com una pasta.

Ara ja podem muntar le copes:

Al fons posem una capa de pasta de galetes. Ho cobrim amb la xocolata. Després hi afegim la mousse de mascarpone i ho posem a la nevera.

Al moment de servir-ho, podem ratllar una mica de xocolata per sobre amb un ratllador fi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada