Com que
tenia uns quants caps i espines de peix al congelador i volia gastar-los,
l’altre dia vaig pensar que podia aprofitar per fer uns fideus rossejats, que feia temps
que no en feia.
Vaig comprar unes gambes (congelades) i una sípia (fresca) i ...
Vaig comprar unes gambes (congelades) i una sípia (fresca) i ...
Ingredients: Fideus de
cabell d’àngel (80-100 g per persona)
Caps i espines de peix (rap, lluç i
bruixa)
6 Gambes (congelades)
1 sípia
1 ceba
1 tomàquet
1 ou
all
oli
sal i pebre negre
Elaboració:
Jo coc els fideus rossejats al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini (igual que
quan faig arròs). El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la
cassola.
Primer fem el fumet: Posem els caps i les
espines de peix a una olla amb aigua i ho deixem bullir uns 20’ a foc lent. Ho
colem.
Mesurem el volum que fan els fideus (amb una
tassa o un pot). En un pot posem el doble de volum de fumet del que fan els
fideus. (La resta el podem guardar per fer un altre dia una sopa de peix).
A una paella amb oli fregim les gambes. Les
reservem. (Jo els hi he tallat els caps i els he afegit al fumet).
A la mateixa paella sofregim a foc molt lent
la ceba tallada ben petita. Quan estigui transparent, hi afegim la sípia
tallada a trossets i hi donem un parell de voltes. Hi afegim el tomàquet
ratllat i la “salsa” de la sípia i ho deixem coure tot junt, remenant de tant
en tant.
A una paella amb força oli fregim els
fideus. Quan estiguin rossos (es couen molt de pressa) els treiem i els posem a un colador perquè
escorrin l’oli (l’oli queda net, o sigui que el podem guardar i fer-lo servir per una altra cosa).
Posem
el fumet a bullir. Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i el
fumet bulli, posem el sofregit i els fideus a la cassola de fang i hi afegim el
fumet, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al
forn 5’.
Passat aquest temps, ho treiem del forn i ho deixem reposar una mica.
Passat aquest temps, ho treiem del forn i ho deixem reposar una mica.
Mentrestant fem l’all-i-oli
(també el podem fer primer de tot i i guardar-lo a la nevera). Jo aquest dia el
vaig fer a mà, però d’altres vegades el faig amb la batedora (de fet és més
ràpid amb la batedora i no s’acostuma a tallar, però m’agrada més fet a mà).
La quantitat de fideus depèn de la mida que volguem que surtin les raccions. Jo acostumo a posar al voltant d'uns 100 g per persona perquè quan faig fideuà fem plat únic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada