diumenge, 20 de gener de 2013

Coca de fredolics als tres formatges

Aquesta coca és una variació de la recepta de “Coca de xampinyons al Roquefort” que em va passar fa un temps la meva tieta Margarida, que és una gran cuinera!. Jo he canviat els xampinyons per uns fredolics en conserva que tenia encara de la collita de l’hivern passat, i hi he afegit una mica de formatge emmental ratllat. 

Tant amb una fórmula com amb l'altra queda boníssima. 

El resultat el teniu aquí....









Ingredients:    
         
         Per a la massa:     200 g de farina
                                     100 ml d’aigua
                                     20 g de llevat de forner
                                     una mica d’oli
                                     un polsim de sal

         Per al farciment:   400 g de bolets
                                    1 ceba petita
                                    150 g de formatge havarti
                                    50 g de formatge blau
                                    50 g de formatge emmental ratllat
                                    sal i pebre negre


Elaboració:
 
Primer fem la massa de la coca: 

Posem a una enciamera l’aigua i el llevat i ho treballem amb una forquilla fins que es barregi bé. Hi afegim la farina, l’oli i la sal i ho barregem tot. 

Ho posem a sobre el marbre empolsinat de farina i ho amassem una mica, fins que ens quedi una massa fina. 

Ho deixem reposar 5’.

Estirem la massa amb el corró fins deixar-la fina i la posem a una plàtera d’anar al forn folrada amb paper vegetal.

Trinxem la ceba petita i la posem a sofregir. Quan estigui transparent, hi afegim els bolets, la sal i el pebre i ho deixem coure tot junt. 

Cobrim la coca amb el formatge havarti (jo el faig a trossets per repartir-lo millor), hi escampem per sobre els bolets amb la ceba, el formatge blau esmicolat i el formatge ratllat.

Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem aproximadament 1 hora en un lloc calent perquè la massa fermenti.

Ho coem al forn a 200 º C durant 15’.

I a menjar!.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada