Aquesta
coca és una variació de la recepta de “Coca de xampinyons al Roquefort” que em
va passar fa un temps la meva tieta Margarida, que és una gran cuinera!. Jo he
canviat els xampinyons per uns fredolics en conserva que tenia encara de la
collita de l’hivern passat, i hi he afegit una mica de formatge emmental
ratllat.
Tant amb una fórmula com amb l'altra queda boníssima.
El resultat el teniu aquí....
Tant amb una fórmula com amb l'altra queda boníssima.
El resultat el teniu aquí....
Ingredients:
Per a la
massa: 200 g de
farina
100 ml d’aigua
20 g de llevat de forner
una mica d’oli
un polsim de sal
Per al farciment: 400 g de
bolets
1 ceba petita
150 g de formatge havarti
50 g de formatge blau
50 g de
formatge emmental ratllat
sal i pebre negre
Elaboració:
Primer fem la massa de la coca:
Posem a una enciamera l’aigua i el llevat i ho treballem amb una
forquilla fins que es barregi bé. Hi afegim la farina, l’oli i la sal i ho barregem tot.
Ho posem a sobre el marbre empolsinat de farina i ho amassem una mica, fins que ens quedi una massa fina.
Ho deixem reposar 5’.
Ho posem a sobre el marbre empolsinat de farina i ho amassem una mica, fins que ens quedi una massa fina.
Ho deixem reposar 5’.
Estirem la massa amb el corró fins deixar-la fina i la posem a una
plàtera d’anar al forn folrada amb paper vegetal.
Trinxem la ceba petita i la posem a sofregir. Quan estigui transparent, hi
afegim els bolets, la sal i el pebre i ho deixem coure tot junt.
Cobrim la coca amb el formatge havarti (jo el faig a trossets per
repartir-lo millor), hi escampem per sobre els bolets amb la ceba, el formatge blau esmicolat i el formatge
ratllat.
Ho tapem amb un drap de cuina i ho deixem aproximadament 1 hora en un lloc
calent perquè la massa fermenti.
Ho coem al forn a 200 º C durant 15’.
I a menjar!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada