Tenint en compte que aquesta és
la primera recepta de l’any (ja començava a ser hora de reprendre el blog!) i
que avui és el dia de Reis, he pensat que el més adient era posar la recepta
d’una llaminadura. I com que dues coses que lliguen d’allò més bé són la
xocolata i la taronja, aquí teniu una combinació d’ambdues per llepar-se els
dits!.
Aquesta recepta la vaig trobar
fa uns dies al blog de cuina de la Dolorss, que em miro de tant en tant, i la
vaig voler provar. És una mica entretinguda de fer, però el resultat val la
pena: impressionant!.
Ingredients: 2 taronges amb la pell gruixuda
300 cc d’aigua
400 g de sucre
150 g de xocolata (he fet servir Nestlé postres)
Preparació:
Tallar les taronges a rodanxes
de 3 o 4 mm. Tallar-les per la meitat.
Primer les escaldarem perquè perdin l’amargor:
Posem aigua al foc en una cassola (he fet servir aigua de garrafa perquè no agafin gust de clor) i quan l’aigua bulli, hi posem en compte les rodanxes de taronja i les deixem coure durant uns 5’.
Les treiem en compte amb una espàtula i les deixem a una escorredora.
Posem l’aigua i el sucre a una cassola al foc i ho anem remenant fins que se’ns faci un almívar.
Aleshores hi afegim les mitges llunes de taronja i ho deixem a foc lent aproximadament 1 hora. De tant en tant sacsegem la cassola. És millor no remenar per evitar que se’ns trenquin.
Les treiem amb una espàtula i les deixem escórrer a l’escorredora. És convenient posar un plat a sota per recollir l’almívar que regalimi per guardar-lo, juntament amb el de la cassola, per fer-lo servir en un altre moment.
Folrem la safata del forn amb paper vegetal i hi posem les mitges llunes de taronja procurant que no es toquin.
Ho posem al forn a 150ºC durant 15’ perquè s’assequin.
Les treiem del forn i les deixem refredar bé. (Jo les vaig deixar tota la nit).
Per cobrir-les amb la xocolata, es poden anar sucant a la xocolata fosa i deixar-les a una reixeta que s’escorrin. Com que no tinc cap reixeta prou grossa, jo ho vaig fer de la següent manera:
Agafem un altre full de paper i hi anem posant les mitges llunes de taronja (algunes s’hauran enganxat una mica). Fonem al microones la meitat de la xocolata i amb una cullerata les cobrint unes ¾ parts.
Ho deixem refredar.
Quan la xocolata estigui ben freda, tombem les
mitges llunes amb cura i les banyem amb la resta de la xocolata fosa.
Un cop fredes, ja estan a punt de menjar!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada