dimecres, 19 de desembre del 2012

Pollastre farcit

Un dels menjars que no pot faltar en algun dels nostres dinars familiars d’aquestes festes és el pollastre farcit. Abans el feia la meva mare el dia de Nadal, i ara he agafat jo el relleu i normalment “cau” el dia de Sant Esteve. 

El que no ha canviat és que sempre em toca tallar-lo a mí...










Ingredients:       1 pollastre o capó de pagès (aprox. 3 kg)
                           8 salsitxes
                           300 g de prunes seques
                           150 g d’orellons d’albercoc
                           50 g de pinyons
                           Llard
                           1 ceba grossa
                           2 tomàquets
                           un ramet (llorer, julivert i farigola)
                           Alls
                           Conyac
                           Sal i pebre


Preparació:
 
En primer lloc posem les prunes i els orellons en remull com a mínim ½ hora. Ho deixem escórrer en un colador.

Fregim les salsitxes i les tallem a trossets.

Treiem el llard de la nevera perquè s’estovi.

Socarrimem el pollastre i el netegem bé  (per fora i per dins). El salem i emprebrem.

Anem omplint la panxa i la zona del coll del pollastre alternant les salsitxes, les prunes, els orellons i els pìnyons. Després ho cosim amb fil (blanc) i agulla per tal que quedi ben tancat.

Untem el pollastre amb el llard (podem posar una mica de llard dins d’una tassa uns segons al microones perquè s’estovi i ens vagi més bé) i el posem a una safata una mica fonda que pugui anar al forn (la safata del forn no ens serveix perquè ens pot vessar el suc).

Posem el pollastre al forn a 180-200 ºC.

Quan porti uns 10’ (ja haurà agafat una mica de color i s’haurà fos el llard) hi posem la ceba tallada a rodanxes i els alls (sense pelar). Quan la ceba sigui cuita, hi afegim el tomàquet a trossos, el conyac i el ramet.

Ho deixem coure unes 3 hores (aproximadament 1 hora per kg de pollastre), tirant de tant en tant suc per sobre del pollaste.



Per saber si està cuit, punxem a la zona del pit del pollastre amb un escuradents: si ens surt un suc transparent ja està fet, però si és vermellós encara és cru. 

Si el pollastre ja està molt ros de fora però encara no està cuit, hi podem posar una mica de paper d’alumini per sobre per evitar que se’ns torri massa de sobre.




Bon profit!.... 






1 comentari:

  1. Aquest pollastre farcit teu no té res a envejar als paons americans del dia d'Acció de Gràcies! Petons!

    ResponElimina