Aquesta
recepta me la va donar ja fa uns anys la meva tieta Margarida, que és una gran
cuinera (i que m’explica una recepta nova cada cop que parlem!).
L’he feta moltes vegades, perquè no és gens complicada i el resultat és molt bo. Ara portava força temps sense fer-la, i l’altre dia, veient uns rellomillos magnífics a la meva tocineria “de referència” (la Xarcuteria Planas) vaig decidir que ja era hora de tornar-la a fer!.
L’he feta moltes vegades, perquè no és gens complicada i el resultat és molt bo. Ara portava força temps sense fer-la, i l’altre dia, veient uns rellomillos magnífics a la meva tocineria “de referència” (la Xarcuteria Planas) vaig decidir que ja era hora de tornar-la a fer!.
En
cas d’haver de fer un àpat per molta gent, podem fer la mateixa recepta
utilitzant llomillo. Només caldrà tenir en compte que el temps de cocció serà
més llarg (de ¾ d’hora a 1 hora, segons el forn).
Ingredients: Rellomillo
Farigola
Romaní
Orenga
Alfàbrega
Oli
d’oliva
Sal i pebre negre
Elaboració:
Salem
i empebrem bé el rellomillo.
Posem
1 o 2 dits d’oli a una plàtera que pugui anar al forn, i hi posem el
rellomillo. El cobrim amb les herbes esmicolades (força quantitat).
Ho deixem
en maceració 1 hora com a mínim, tirant l’oli per sobre de tant en tant amb una
cullera, perquè es vagi impregnant i aromatitzant.
Passat
aquest temps, el coem al forn a 180 ºC de 15 a 20’ aproximadament. El temps
dependrà de la mida del rellomillo i de si ens agrada més o menys cuit. Aquest
era força gruixut: el vaig tenir uns 20’ i em va quedar al punt.
Un
cop cuit, el treiem de la safata i el tallem a rodanxes primes (jo el vaig
tallar amb el ganivet del pernil).
El
servim tirant l’oli de coure’l per sobre els talls.
Queda molt bé acompanyat amb un puré de patates.
L’oli
que queda el podem guardar i utilitzar-lo en altres elaboracions. Va molt bé
per coure bistecs, per barrejar-lo amb els espaguetis bullits, ....
una carne muy rica!
ResponEliminame ha hecho mucha ilusión que pensaras en mi para darme el premio, muchas gracias! besotes