Aquest era un dels plats preferits del
meu pare, i per això la meva mare en feia tot sovint.
A casa també ens agrada
molt i n’acostumo a fer de tant en tant. La veritat és que és un arròs que dóna
poca feina, i a més és un plat molt lleuger.
A veure si us agrada!.
Ingredients: Bacallà
sec
Ceba
Pebrot verd
Tomàquets madurs
Pèsols (poden ser congelats)
Arròs bomba
Sal i pebre negre
Aigua
Ceba
Pebrot verd
Tomàquets madurs
Pèsols (poden ser congelats)
Arròs bomba
Sal i pebre negre
Aigua
Elaboració:
Esqueixem el bacallà.
Tallem la ceba ben petita i el pebrot verd a trossets.
A una paella amb oli sofregim a foc molt lent la ceba juntament amb el pebrot.
Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Posem aigua al recipient on tenim el bacallà, de manera que s’empapi bé, i l’escorrem de seguida amb les mans per treure l’excés d’aigua (no l’hem de deixar en remull, només mollar-lo). L’afegim al sofregit i ho barregem tot.
Mentrestant posem l’aigua a bullir (la proporció per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs) i encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Esqueixem el bacallà.
Tallem la ceba ben petita i el pebrot verd a trossets.
A una paella amb oli sofregim a foc molt lent la ceba juntament amb el pebrot.
Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.
Posem aigua al recipient on tenim el bacallà, de manera que s’empapi bé, i l’escorrem de seguida amb les mans per treure l’excés d’aigua (no l’hem de deixar en remull, només mollar-lo). L’afegim al sofregit i ho barregem tot.
Mentrestant posem l’aigua a bullir (la proporció per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs) i encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i
l’aigua bulli, aboquem el sofregit a la cassola de fang.
Afegim l’arròs i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim l’aigua, els pèsols, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Quan bulli, ho tapem amb paper d’alumini
i ho posem al forn 18’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i ho deixem reposar una mica abans de servir.
Bon profit!
Afegim l’arròs i hi donem un parell de voltes.
Hi afegim l’aigua, els pèsols, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Quan bulli, ho tapem amb paper d’alumini
i ho posem al forn 18’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir).
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i ho deixem reposar una mica abans de servir.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada