dimarts, 19 de gener del 2016

Arròs amb bacallà


Aquest era un dels plats preferits del meu pare, i per això la meva mare en feia tot sovint.

A casa també ens agrada molt i n’acostumo a fer de tant en tant. La veritat és que és un arròs que dóna poca feina, i a més és un plat molt lleuger.

A veure si us agrada!.








Ingredients:    Bacallà sec
                        Ceba 
                        Pebrot verd
                        Tomàquets madurs
                        Pèsols (poden ser congelats)
                        Arròs bomba
                        Sal i pebre negre
                        Aigua


Elaboració:

Esqueixem el bacallà.







Tallem la ceba ben petita i el pebrot verd a trossets.

A una paella amb oli sofregim a foc molt lent la ceba juntament amb el pebrot. 

Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.

Posem aigua al recipient on tenim el bacallà, de manera que s’empapi bé, i l’escorrem de seguida amb les mans per treure l’excés d’aigua (no l’hem de deixar en remull, només mollar-lo). L’afegim al sofregit i ho barregem tot.

Mentrestant posem l’aigua a bullir (la proporció per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs) i encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC. 
Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, aboquem el sofregit a la cassola de fang. 

Afegim l’arròs i hi donem un parell de voltes. 

Hi afegim l’aigua, els pèsols, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. 






Quan bulli, ho tapem amb paper d’alumini 





i ho posem al forn 18’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir). 

Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i ho deixem reposar una mica abans de servir. 




 Bon profit!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada