S’acaba
la temporada de calçots!.
Fa uns dies la meva amiga Teresa em va donar els darrers que va collir del seu hort, i vaig decidir fer-los arrebossats acompanyats d’una mica de salsa romesco. La veritat és que és una recepta una mica entretinguda de fer, però el resultat val la pena.
(les quantitats dels diferents ingredients dependran de quanta salsa vulguem fer)
Fa uns dies la meva amiga Teresa em va donar els darrers que va collir del seu hort, i vaig decidir fer-los arrebossats acompanyats d’una mica de salsa romesco. La veritat és que és una recepta una mica entretinguda de fer, però el resultat val la pena.
Crec que el
romesco és una d’aquelles coses que cadascú fa a la seva manera i a tothom li surt bona. Aquí us
explico com el faig jo, i la veritat és que fins ara no he tingut cap queixa!.
Ingredients: Calçots
Farina
Farina
de galeta
Ou
Per
al romesco: Tomàquets madurs
Alls
Nyora
Ametlles torrades
Avellanes torrades
Pebre
vermell picant (jo faig servir "Pimentón de la Vera")
Oli d’oliva
Sal
Vinagre
(les quantitats dels diferents ingredients dependran de quanta salsa vulguem fer)
Elaboració:
Tallem
la part verda dels calçots. Els pelem i els netegem.
Posem
al foc una olla amb aigua i sal. Quan bulli, hi tirem els calçots i els
escaldem de 3 a 5’ (segons el gruix que tinguin). Els treiem de l’olla i els
posem a un colador perquè s’escorrin.
Un cop freds i escorreguts, els anem passant per farina, ou batut i farina de galeta i els fregim a una
paella amb força oli.
Quan els traguem del foc els posem a un plat amb paper de cuina perquè s’escorri l’oli.
Quan els traguem del foc els posem a un plat amb paper de cuina perquè s’escorri l’oli.
Es
poden fer també arrebossats només amb farina i ou, sense passar-los per la
farina de galeta, però per al meu gust no queden tan bons.
Salsa
romesco
Escalivem
els tomàquets i alguns alls. Els deixem refredar.
Escaldem
la nyora.
Pelem
els tomàquets i els alls, els tallem a trossos i els posem al got de la
batedora. Hi afegim també un all cru fet a trossets.
Afegim
les ametlles i les avellanes pelades.
Obrim
la nyora i amb un ganivet rasquem la pell per separar-ne la carn. La posem
també al got de la batedora.
Afegim
un bon raig d’oli, sal, unes gotes de vinagre i una mica de pebre vermell.
Ho
trinxem tot amb la batedora fins obtenir la textura que ens agradi.
Bon
profit!
Hola, Marta! M'encanten, els calçots arrebossats. L'any passat m'hi vaig iniciar, també. I no sé què dir-te, si m'agraden més els tradicionals o aquesta versió que ens proposes! Fa molt bona pinta. Bon cap de setmana!
ResponElimina