divendres, 3 de gener del 2020

Patates braves


 A qui no li agraden unes bones patates braves?. 

Aquesta és una tapa que no pot faltar a cap pica-pìca. Cadascú les fa a la seva manera, però sempre tenint en compte que han de picar força!. 

Jo les faig fregint les patates, sene bullir-les prèviament, per això no les tallo gaire grosses. I la salsa la faig una mica a ull, afegint ketchup, mostassa i pebre vermell a una maionesa casolana. La tasto i vaig rectificant els ingredients fins aconseguir el punt que m’agrada... 

 Aquí us poso la recepta, per si la voleu provar!.





Ingredients:    Patates
                        1 ou
                        Oli d’oliva
                        Ketchup
                        Mostassa
                        Pebre vermell dolç (de la Vera)
                        Pebre vermell picant (de la Vera)
                        Pebre negre


Jo faig la maionesa amb oli d’oliva verge extra, però també la podem fer amb oli d’oliva més suau o oli de girasol.

Les patates porten una doble cocció: es fregeixen fins que estan mig cuites i es reserven, i al darrer moment es tornen a posar a la paella per acabar-les de coure. (https://www.rac1.cat/info-rac1/20180925/452016585759/patates-fregides.html) 



Preparació: 

Pelem les patates i les tallem a daus. 
 





Posem una paella amb força oli al foc i quan l’oli estigui calent hi tirem les patates. 






Quan veiem que ja estan toves, les treiem i les posem a un colador perquè s’escorrin. Les reservem.

Per fer la salsa, primer hem de fer una maionesa: a un pot estret i alt posem l’ou senser. Afegim oli fins a cobrir-lo i ho batem amb la batedora fins que estigui lligat. 

Aleshores afegim més oli (la quantitat dependrà de quanta salsa volguem fer) i ho tornem a batre fins a tenir la salsa feta.

Afegim una bona quantitat de ketchup (unes 3 cullerades per un quart de litre de maionesa, aproximadament), un raig de mostassa (1 cullerada), 1 culleradeta de pebre vermell dolç i mitja de picant. I una culleradeta de pebre negre picat. 








I sal. 

Ho batem fins que ens quedi una barreja homogènia i ho tastem. Si ho trobem poc picant, afegim més pebre negre, i si volem modificar una mica el gust afegim més ketchup o més mostassa, fins a trobar el punt que ens agradi. 

Reservem la salsa a la nevera.

Tornem a posar la paella al foc i quan l’oli sigui ben calent hi posem les patates per acabar-les de coure. 

Quan estiguin ben rosses, les treiem i les deixem escórrer uns minuts al colador. 

Al moment de servir, posem les patates a una safata i les cobrim bé amb la salsa.





I ja només ens faltarà una bona cervesa ben freda per acompanyar!

Bon profit!


1 comentari:

  1. Did you realize there's a 12 word phrase you can say to your crush... that will trigger intense emotions of love and impulsive attraction to you buried inside his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's impulse to love, admire and guard you with all his heart...

    12 Words Will Trigger A Man's Desire Response

    This impulse is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than ever before to do his best at looking after your relationship.

    Matter-of-fact, triggering this dominant impulse is so binding to having the best possible relationship with your man that once you send your man one of these "Secret Signals"...

    ...You'll soon notice him expose his heart and mind to you in a way he's never expressed before and he'll recognize you as the only woman in the galaxy who has ever truly fascinated him.

    ResponElimina