diumenge, 23 de maig de 2021

Magdalenes

Crec que les magdalenes són d’aquelles coses que agraden a tothom. I també que hi ha poques coses de les que hi hagi tantes receptes diferents, tant pel que fa als ingredients (només amb ous, amb ous i llet, amb oli, amb mantega…),  com a les proporcions de cadascun d’ells. Això sí, totes són igual de bones!. 

Després de provar moltes receptes, he arribat a la conclusió que una de les millors és aquesta, que he tret del blog La cuina de sempre. A més, és molt fàcil de fer: només cal posar tots els ingredients junts i batre’ls fins que estiguin ben barrejats. 

Si la voleu provar…

 

 


 

 

INGREDIENTS:    200 g de sucre
                            2 ous 
                            200 g d'oli d'oliva
                            200 g de llet
                            280 g de farina 
                            15 g de llevat en pols (1 sobre de Royal)
                            pell de llimona ratllada
                            un polsim de sal 

 

ELABORACIÓ: 

A un bol (jo ho vaig fer amb la KA) posem els ous. 

Afegim el sucre. 

Afegim l'oli. 

Afegim la llet. 

Afegim la pell de llimona ratllada. 

Afegim la farina i el llevat en pols.

Ho batem (es pot fer amb un batedor o amb la batedora de varetes) a velocitat mitjana fins que veiem que tots els ingredients estan ben integrats. 

Posem tota la barreja a un bol (o qualsevol altre recipient), la tapem i la posem a la nevera. 

Cal que reposi com a mínim 1 hora (jo la vaig deixar unes 6 hores, però també es pot deixar d’un dia per l’altre). Com més reposi més pujaran. 

Encenem el forn a 240ºC.

Omplim els motlles fins les ¾ parts. (si volem, podem posar un polsim de sucre per sobre). 

Les posem al forn. 

Passats els primers 10’ aproximadament, quan veiem que ja han pujat, baixem la temperatura a 180ºC, perquè s’acabin de coure (uns 10’ més, però cal anar vigilant perquè cada forn és diferent…). 

(La calor forta amb la pasta freda de la nevera les ajudarà a pujar).

Un cop cuites, les teiem del forn i les deixem refredar a sobre d’una reixeta.

 


 I ja ens les podem menjar. Són boníssimes!!!!



 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada