dilluns, 31 de desembre del 2012

Calamars farcits


Ja fa dies que anava donant voltes a quina recepta posar per acabar l’any. Havia de ser alguna cosa especial. Vaig pensar en els calamars farcits, un plat que no sol faltar en alguna de les nostres celebracions familiars. 

Un veritable àpat de luxe...

Bon profit i bon any a tothom! 









Ingredients:    Calamars
                        Carn magra picada
                        All i julivert
                        1 ou
                        Ceba
                        Tomàquet ratllat
                        sal i pebre


Preparació:

Netegem els calamars i els salem. Els deixem en una escorredora.

Piquem les ales i les potes amb la picadora.

Es barreja la carn picada amb les potes i les ales. S’hi afegeix l’ou sencer (sense batre’l), l’all i julivert picats i es posa sal i pebre. Es barreja tot bé fins que quedi una massa homogènia. Si volem, hi podem afegir una mica de molla de pa empapada en llet.

Es farceixen els calamars amb aquesta farsa i es tanquen amb un escuradents. No s’han d’omplir del tot, perquè després s’encogeixen i aleshores s’escaparia el farcit.

A una paella amb oli es fregeixen una mica els calamars i es treuen. Els posem en una cassola.

En aquest mateix oli es sofregeix la ceba tallada petita. Quan la ceba sigui cuita hi posem una cullerada de farina i ho remenem bé. Després hi afegim els tomàquets ratllats i un raig de conyac. 

Ho deixem coure tot junt una mica i hi afegim aigua (més o menys la quantitat suficient per cobrir després els calamars). Posem sal i pebre. Deixem que bulli uns 10’ i després colem aquest suc amb el xino i l’afegim a la cassola amb els calamars. 

Ho posem a coure a foc fluix com a mínim ½ hora, remenant de tant en tant. 

Si la salsa ens queda massa clara, hi afegim una cullerada de maizena desfeta amb una mica d’aigua freda.

Si ens sobre farsa, podem fer-ne unes mandonguilles i afegir-les a la cassola.

Queden més bons si els fem d'un dia per l'altre.


2 comentaris:

  1. Jo ja l'he provada de fer i m'han quedat boníssims. Gràcies Marta

    ResponElimina
  2. Gràcies Julia. Celebro que t'hagin agradat. Una abraçada!

    ResponElimina