dilluns, 28 de gener del 2013

Fideus rossejats

Com que tenia uns quants caps i espines de peix al congelador i volia gastar-los, l’altre dia vaig pensar que podia aprofitar per fer uns fideus rossejats, que feia temps que no en feia.

Vaig comprar unes gambes (congelades) i una sípia (fresca) i ...








Ingredients:    Fideus de cabell d’àngel (80-100 g per persona)
                        Caps i espines de peix (rap, lluç i bruixa)
                        6 Gambes (congelades)
                        1 sípia
                        1 ceba
                        1 tomàquet
                        1 ou
                        all
                        oli
                        sal i pebre negre


Elaboració:

Jo coc els fideus rossejats al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini (igual que quan faig arròs). El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola.

 
Primer fem el fumet: Posem els caps i les espines de peix a una olla amb aigua i ho deixem bullir uns 20’ a foc lent. Ho colem.

Mesurem el volum que fan els fideus (amb una tassa o un pot). En un pot posem el doble de volum de fumet del que fan els fideus. (La resta el podem guardar per fer un altre dia una sopa de peix).

A una paella amb oli fregim les gambes. Les reservem. (Jo els hi he tallat els caps i els he afegit al fumet).

A la mateixa paella sofregim a foc molt lent la ceba tallada ben petita. Quan estigui transparent, hi afegim la sípia tallada a trossets i hi donem un parell de voltes. Hi afegim el tomàquet ratllat i la “salsa” de la sípia i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant.

A una paella amb força oli fregim els fideus. Quan estiguin rossos (es couen molt de pressa) els treiem i els posem a un colador perquè escorrin l’oli (l’oli queda net, o sigui que el podem guardar i  fer-lo servir per una altra cosa).

Posem el fumet a bullir. Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC.

Quan el forn estigui calent i el fumet bulli, posem el sofregit i els fideus a la cassola de fang i hi afegim el fumet, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 5’. 

Passat aquest temps, ho treiem del forn i ho deixem reposar una mica. 






Mentrestant fem l’all-i-oli (també el podem fer primer de tot i i guardar-lo a la nevera). Jo aquest dia el vaig fer a mà, però d’altres vegades el faig amb la batedora (de fet és més ràpid amb la batedora i no s’acostuma a tallar, però m’agrada més fet a mà).

La quantitat de fideus depèn de la mida que volguem que surtin les raccions. Jo acostumo a posar al voltant d'uns 100 g per persona perquè quan faig fideuà fem plat únic.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada