Aquests
canelons els vaig fer per primer cop un dels dies que havíem anat a buscar bolets i vam trobar un cistell de
camagrocs. Ens van agradar molt, perquè queden molt suaus i a l’hora són molt
gustosos.
Com que aquest any vam collir molts camagrocs, vaig poder fer molts pots de conserva i l’altre dia vam repetir de canelons...
Aquí teniu la recepta per si us animeu a fer-los. Us aviso: creen addicció!.
Com que aquest any vam collir molts camagrocs, vaig poder fer molts pots de conserva i l’altre dia vam repetir de canelons...
Aquí teniu la recepta per si us animeu a fer-los. Us aviso: creen addicció!.
Ingredients: Camagrocs
(frescos, secs o en conserva)
Cebes de figueres
Plaques de canelons
Per a la beixamel: Farina
Llet
(la proporció és de 50 g de farina per ½ l de llet)
Mantega (o oli)
Formatge ratllat
Sal, pebre negre i nou moscada
Les quantitats dels diferents ingredients dependran del nombre de canelons que vulguem fer.
La beixamel la podem fer amb mantega o amb oli.
Elaboració:
Netegem els camagrocs, si són frescos.
Si són en conserva els aboquem a un colador i els deixem escórrer, i si són assecats els posem en remull en un bol amb aigua. Quan estiguin rehidrats, els aboquem a un colador i els deixem escórrer.
Trinxem la ceba ben petita (hi ha d’haver força ceba).
La posem a una paella amb oli a foc fluix i la sofregim fins que estigui transparent.
Aleshores afegim els camagrocs. Ho sofregim tot junt.
Quan els boletes estiguin cuits, posem sal i pebre negre.
Cebes de figueres
Plaques de canelons
Per a la beixamel: Farina
Llet
(la proporció és de 50 g de farina per ½ l de llet)
Mantega (o oli)
Formatge ratllat
Sal, pebre negre i nou moscada
Les quantitats dels diferents ingredients dependran del nombre de canelons que vulguem fer.
La beixamel la podem fer amb mantega o amb oli.
Elaboració:
Netegem els camagrocs, si són frescos.
Si són en conserva els aboquem a un colador i els deixem escórrer, i si són assecats els posem en remull en un bol amb aigua. Quan estiguin rehidrats, els aboquem a un colador i els deixem escórrer.
Trinxem la ceba ben petita (hi ha d’haver força ceba).
La posem a una paella amb oli a foc fluix i la sofregim fins que estigui transparent.
Aleshores afegim els camagrocs. Ho sofregim tot junt.
Quan els boletes estiguin cuits, posem sal i pebre negre.
Fem la beixamel:
En un pot posem mantega a trossos o un bon raig d’oli.
Ho posem al foc (fluix). Quan estigui calent, afegim la farina.
Ho remenem bé fins que ens quedi una pasta.
Aleshores comencem a afegir la llet a poc a poc (millor si està una mica calenta), mentre seguim remenant amb una espàtula de fusta o un batedor.
Si ens queden grumolls no passa res: quan la beixamel estigui feta ja hi passarem la batedora.
Posem sal i una mica de nou moscada ratllada i seguim remenant fins que arrenqui el bull i s’espesseixi.
(Si ens han quedat grumolls, passem la batedora).
Afegim dues o tres cullerades de beixamel als camagrocs i ho barregem.
Bullim les plaques dels canelons, les posem a refredar en un bol amb aigua i després a escórrer a sobre d’un drap de cuina.
Quan els canelons estinguin escorreguts, posem un parell de cullerades de la barreja de camagrocs a cada placa
i els cargolem.
Posem una mica de beixamel a la base d’una safata d’anar al forn i la repartim de manera que cobreixi tota la base, per evitar que els canelons se’ns enganxin.
Posem els canelons a la safata
i els cobrim amb la beixamel.
Ho empolsinem amb formatge ratllat, posem uns trossets de mantega,
ho gratinem....
...i a gaudir!!!!
En un pot posem mantega a trossos o un bon raig d’oli.
Ho posem al foc (fluix). Quan estigui calent, afegim la farina.
Ho remenem bé fins que ens quedi una pasta.
Aleshores comencem a afegir la llet a poc a poc (millor si està una mica calenta), mentre seguim remenant amb una espàtula de fusta o un batedor.
Si ens queden grumolls no passa res: quan la beixamel estigui feta ja hi passarem la batedora.
Posem sal i una mica de nou moscada ratllada i seguim remenant fins que arrenqui el bull i s’espesseixi.
(Si ens han quedat grumolls, passem la batedora).
Afegim dues o tres cullerades de beixamel als camagrocs i ho barregem.
Bullim les plaques dels canelons, les posem a refredar en un bol amb aigua i després a escórrer a sobre d’un drap de cuina.
Quan els canelons estinguin escorreguts, posem un parell de cullerades de la barreja de camagrocs a cada placa
i els cargolem.
Posem una mica de beixamel a la base d’una safata d’anar al forn i la repartim de manera que cobreixi tota la base, per evitar que els canelons se’ns enganxin.
Posem els canelons a la safata
Ho empolsinem amb formatge ratllat, posem uns trossets de mantega,
ho gratinem....
...i a gaudir!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada