dilluns, 18 de febrer del 2019

Canelons de camagrocs


Aquests canelons els vaig fer per primer cop un dels dies que havíem anat a  buscar bolets i vam trobar un cistell de camagrocs. Ens van agradar molt, perquè queden molt suaus i a l’hora són molt gustosos. 

Com que aquest any vam collir molts camagrocs, vaig poder fer molts pots de conserva i l’altre dia vam repetir de canelons... 











Aquí teniu la recepta per si us animeu a fer-los. Us aviso: creen addicció!.





Ingredients:   Camagrocs (frescos, secs o en conserva)
                       Cebes de figueres
                       Plaques de canelons
         
        Per a la beixamel:  Farina
                                     Llet
                                     (la proporció és de 50 g de farina per ½ l de llet)
                                     Mantega (o oli)
                        
                       Formatge ratllat
                       Sal, pebre negre i nou moscada


Les quantitats dels diferents ingredients dependran del nombre de canelons que vulguem fer. 

La beixamel la podem fer amb mantega o amb oli.


Elaboració: 

Netegem els camagrocs, si són frescos. 

Si són en conserva els aboquem a un colador i els deixem escórrer, i si són assecats els posem en remull en un bol amb aigua. Quan estiguin rehidrats, els aboquem a un colador i els deixem escórrer.

Trinxem la ceba ben petita (hi ha d’haver força ceba). 

La posem a una paella amb oli a foc fluix i la sofregim fins que estigui transparent. 

Aleshores afegim els camagrocs. Ho sofregim tot junt. 





Quan els boletes estiguin cuits, posem sal i pebre negre.
Fem la beixamel:

En un pot posem mantega a trossos o un bon raig d’oli. 

Ho posem al foc (fluix). Quan estigui calent, afegim la farina. 

Ho remenem bé fins que ens quedi una pasta. 

Aleshores comencem a afegir la llet a poc a poc (millor si està una mica calenta), mentre seguim remenant amb una espàtula de fusta o un batedor. 

Si ens queden grumolls no passa res: quan la beixamel estigui feta ja hi passarem la batedora. 

Posem sal i una mica de nou moscada ratllada i seguim remenant fins que arrenqui el bull i s’espesseixi. 

(Si ens han quedat grumolls, passem la batedora).

Afegim dues o tres cullerades de beixamel als camagrocs i ho barregem.






Bullim les plaques dels canelons, les posem a refredar en un bol amb aigua i després a escórrer a sobre d’un drap de cuina.




Quan els canelons estinguin escorreguts, posem un parell de cullerades de la barreja de camagrocs a cada placa

 



  i els cargolem.




Posem una mica de beixamel a la base d’una safata d’anar al forn i la repartim de manera que cobreixi tota la base, per evitar que els canelons se’ns enganxin. 







Posem els canelons a la safata 





i els cobrim amb la beixamel. 

Ho empolsinem amb formatge ratllat, posem uns trossets de mantega,






ho gratinem....




 ...i a gaudir!!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada