diumenge, 12 d’abril del 2020

Flam d'ou


Aquesta és una recepta de les de tota la vida: flam d’ou

Crec que són unes de les postres més fàcils i ràpides de preparar: només ens cal barrejar tres ingredients que segur que tots tenim a casa, i posar-ho a coure al bany maria. 

Això si, ho haurem de fer el dia abans perquè a l’hora de menjar-lo estigui ben fresquet...







Ingredients:     2 ous
                         ¼ de l de llet
                         4 cullerades de sucre (2 pel flam i 2 pel sucre cremat)
                         ½ sobre de sucre avainillat (o esséncia de vainilla)

Amb aquestes quantitats ens surt un flam per a 2 o 3 racions. Si el volem fer més gran, només ens caldrà augmentar les quantitats d’ous, llet i sucre.



Elaboració:

Primer de tot fem el sucre cremat:

Posem dues cullerades de sucre a la flamera 




i la posem al foc molt fluix. 




Quan veiem que el sucre s’ha fos, apaguem el foc i movem la flamera tot fent cercles per tal que el sucre es reparteixi per les parets. 




Ho reservem.

Preparem el flam:

A un bol, posem els ous, 2 cullerades de sucre i el sucre avainillat. 

Ho batem bé amb la batedora de varetes. 






Afegim la llet i ho remenem bé fins que ens quedi ben barrejat. 






Ho aboquem a la flamera. 

Posem la flamera dins d’un recipient amb aigua, 





la tapem i ho posem al foc. 






Quan l’aigua bulli, baixem el foc, i el deixem amb la mínima intensitat perquè es mantingui el bull. (Si ho preferim, podem fer-ho al forn). 

Ho deixem coure ente ¾ d’hora i 1 hora. 

Per saber si està cuit, clavem un escuradents al centre del flam. Si se’ns aguanta dret, ja està. 

Apaguem el foc i ho deixem refredar. 





Quan estigui fred, treiem la flamera i la posem a la nevera.

Per desemmotllar el flam, passem un ganivet sense serra o una llengua pels laterals per desenganxar-lo de la paret i posem la flamera uns minuts al foc molt suau tot sacsejant-la perquè se’ns desenganxi de sota. Quan notem que el flam està “lliure”, tapem la flamera amb el recipient on vulguem posar el flam (ha de tenir una mica de fons, perquè no ens vessi el sucre cremat!) i ho tombem. 






Ho reservem a la nevera fins al moment de servir.


Així està boníssim, però si ho volem millorar el podem servir acompanyat de nata...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada