Aquestes
són unes postres molt fàcils de fer i molt “resultones”.
Tenia uns quants maduixots, però no prou com per a una ració per a cada un.
Anava a fer una macedònia, con altres vegades, però aleshores he recordat que tenia una terrina de mascarpone a la nevera i he pensat que podia aprofitar per innovar una mica.
M’he inspirat en una crema de mascarpone que li vaig veure fer un dia al Jamie Oliver, i he fet aquesta copa de maduixots i mascarpone.
Unes postres ben fresquetes i la mar de bones!
Tenia uns quants maduixots, però no prou com per a una ració per a cada un.
Anava a fer una macedònia, con altres vegades, però aleshores he recordat que tenia una terrina de mascarpone a la nevera i he pensat que podia aprofitar per innovar una mica.
M’he inspirat en una crema de mascarpone que li vaig veure fer un dia al Jamie Oliver, i he fet aquesta copa de maduixots i mascarpone.
Unes postres ben fresquetes i la mar de bones!
Ingredients: maduixots
1 cullerada de sucre
Unes gotes de vinagre
1 terrina de mascarpone
de 250 g
1 cullerada de sucre llustre
Una mica de sucre avainillat (o essència de
vainilla)
Una mica de llet
Elaboració:
Primer
preparem els maduixots:
Rentem bé els maduixots.
Els hi treiem les fulles i els
tallem a trossos. Els posem en un bol.
Hi posem una cullerada de sucre i unes
gotes de vinagre. Ho remenem bé i ho deixem macerar
una bona estona, remenant de tant en tant. Veurem com a poc a poc aniran
deixant anar el seu suc.
A casa sempre els fem així, és com ens agraden més. La quantitat
de sucre dependrà dels maduixots que tinguem: en principi, una cullerada per
ració (si som molt llaminers, en podem posar més...). I només unes gotes de
vinagre.
Fem la crema de mascarpone:
Posem el mascarpone en un bol.
Hi afegim el
sucre llustre, el sucre avainillat i un parell de cullerades de llet.
Ho remenem
bé amb un batedor, fins a obtenir una crema fina.
Si veiem que és molt espès,
afegim una mica més de llet i tornem a remenar.
(Podem fer la crema amb antelació
i guardar-la a la nevera fins al moment de muntar les copes).
Quan els maduixots
ja hagin deixat anar el seu suc i tinguem la crema a punt, ja podem muntar les
copes:
Cobrim el fons de cada copa amb una mica de mascarpone. Posem a sobre un parell de
cullerades de maduixots. Ho cobrim amb un parell de cullerades de mascarpone i
acabem amb la resta dels maduixots.
Ho reguem amb el suc dels maduixots.
Ho posem
a la nevera fins al moment de servir.
Ja ho veieu, molt fàcil i boníssim!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada