dimarts, 7 d’abril del 2020

Copa de maduixots amb crema de mascarpone

Aquestes són unes postres molt fàcils de fer i molt “resultones”. 

Tenia uns quants maduixots, però no prou com per a una ració per a cada un. 

Anava a fer una macedònia, con altres vegades, però aleshores he recordat que tenia una terrina de mascarpone a la nevera i he pensat que podia aprofitar per innovar una mica. 

M’he inspirat en una crema de mascarpone que li vaig veure fer un dia al Jamie Oliver, i he fet aquesta copa de maduixots i mascarpone

Unes postres ben fresquetes i la mar de bones!






Ingredients:    maduixots
                        1 cullerada de sucre
                        Unes gotes de vinagre
                        1 terrina de mascarpone de 250 g
                        1 cullerada de sucre llustre
                        Una mica de sucre avainillat (o essència de vainilla)
                        Una mica de llet 


Elaboració: 

Primer preparem els maduixots:

Rentem bé els maduixots. 

Els hi treiem les fulles i els tallem a trossos. Els posem en un bol. 

Hi posem una cullerada de sucre i unes gotes de vinagre. Ho remenem bé i ho deixem macerar una bona estona, remenant de tant en tant. Veurem com a poc a poc aniran deixant anar el seu suc.

A casa sempre els fem així, és com ens agraden més. La quantitat de sucre dependrà dels maduixots que tinguem: en principi, una cullerada per ració (si som molt llaminers, en podem posar més...). I només unes gotes de vinagre.

Fem la crema de mascarpone:

Posem el mascarpone en un bol. 

Hi afegim el sucre llustre, el sucre avainillat i un parell de cullerades de llet. 

Ho remenem bé amb un batedor, fins a obtenir una crema fina. 

Si veiem que és molt espès, afegim una mica més de llet i tornem a remenar.

(Podem fer la crema amb antelació i guardar-la a la nevera fins al moment de muntar les copes).

Quan els maduixots ja hagin deixat anar el seu suc i tinguem la crema a punt, ja podem muntar les copes:

Cobrim el fons de cada copa amb una mica de mascarpone. Posem a sobre un parell de cullerades de maduixots. Ho cobrim amb un parell de cullerades de mascarpone i acabem amb la resta dels maduixots. 

Ho reguem amb el suc dels maduixots.

Ho posem a la nevera fins al moment de servir.


 


Ja ho veieu, molt fàcil i boníssim!!!  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada