dilluns, 20 d’abril del 2020

Sardines al forn


A casa ens agraden molt les sardines, i en faig tot sovint. 

Normalment les compro més aviat petites i les faig fregides, que queden boníssimes. Però de vegades, quan són una mica més grans, les coc al forn, i també queden molt bé. 

És una manera fàcil i ràpida de cuinar-les, alhora que s’evita un dels principals problemes de coure sardines: l’olor. 

O sigui que ja ho sabeu: si us fa mandra fer sardines pel tema de l’olor, proveu de fer-les al forn...








Ingredients:   sardines (de la peixateria de la Sandra, és clar)
                       all
                       julivert
                       farina de galeta
                      oli d’oliva i sal 



Elaboració: 

Netegem les sardines, treient el cap i les tripes. 

Les salem i les deixem escórrer una estona.

Encenem el forn a 200ºC.

Posem una mica d’oli a una safata d’anar al forn i el repartim per tota la superfície. Posem les sardines. 





Trinxem l’all i el julivert ben petits i ho escampem per sobre. 

Ho empolsinem bé amb farina de galeta i hi tirem un raig d’oli.






Ho posem al forn fins que veiem que la farina de galeta estigui torrada (de 10 a 15’, segons el forn).

 I ja ho tenim a punt!.

Fàcil, oi?












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada