A
casa ens agrada molt el peix al forn amb patates i en faig sovint, sobretot
llobarro. Hi poso sempre força patates, perquè així, acompanyat d’una bona
amanida, tenim un àpat complet. A part de què no sé si està més bo el peix o
les patates!.
Ingredients:
Llobarros de ració
Patates
Cebes de figueres
Vi blanc
Fumet
Alls
Llorer
Oli, sal i pebre negre
Elaboració:
Pelem
les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que per fer truita.
Tallem
les cebes en juliana.
Fregim
les patates a una paella amb força oli fins que comencin a estar una mica toves
(no cal que quedin cuites del tot, ja s’acabaran de coure amb el peix).
Les escorrem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície.
Les escorrem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície.
Fregim
una mica la ceba i l’escampem per sobre de les patates.
Posem
sal i pebre i un parell de fulles de llorer.
Netegem
els llobarros i els salem i empebrem. Els
hi posem una fulla de llorer i un parell de grans d’all a la “panxa”.
Posem
els llobarros a sobre les patates i la ceba i hi tirem un bon raig de vi blanc
per sobre. Ho posem al forn mig (uns 180ºC) durant uns 20’. Quan portin uns 10’, els
remullem amb una mica de fumet perquè no es ressequin.
Bon profit!
De vegades, com en aquesta recepta,
necessitem només una mica de fumet de peix. Una manera de tenir-ne sempre a
punt és fer-ne una dia i guardar-lo al congelador en bosses de fer glaçons. Quan
ens faci falta, només haurem de descongelar les porcions que volguem.
Un plat força complert, i com tu dius, no sé si m'agrada més el peix o les patates, que així queden boníssimes!
ResponEliminacomplet, no complert
Elimina