diumenge, 9 de juny del 2013

Milfulls de crema

Aquesta és una recepta que feia temps que volia fer, i per fí l’altre dia vaig trobar el moment!. Vaig aprofitar que havia anat a un “lidl” i havia comprat un paquet de pasta de full. M’havien dit que sortia molt bé, però no l’havia provat mai. O sigui que vaig trobar l’excusa perfecta per fer aquest milfulls
 
Necessita una mica de temps, però no és una recepta complicada i surten unes postres lleugeres i boníssimes... Jo el vaig fer de crema, però també ha de quedar molt bo amb una bona nata o amb trufa. 

Ho hauré de provar un altre dia!.








Ingredients:      pasta de full
                          sucre llustre i canyella en pols

        Per a la crema pastissera:     ½ litre de llet
                                                    2 rovells d’ou
                                                    2 cullerades de maizena (uns 40 g)
                                                    2 cullerades de sucre
                                                    1 branca de canyella
                                                   

Preparació:

Empolsinem amb una mica de farina el marbre i hi posem una làmina de pasta de full. 

Impregnem el corró amb farina i extenem i aplanem la pasta de full fins deixar-la ben prima.

La tallem fent 4 rectangles de la mateixa mida i els posem a una plàtera d’anar al forn folrada amb paper vegetal. 

Els punxem amb una forquilla (perquè no pugin) i els coem al forn a 180º C fins que els veiem rossos (uns 20’).

Els deixem refredar.


Crema pastissera:

Reservem una mica de llet, i la resta la posem a bullir amb la branca de canyella.  

Mentrestant batem els rovells d’ou amb el sucre. Barregem la maizena amb la llet que hem reservat i ho afegim als rovells, remenant-ho bé.

Quan la llet estigui a punt de bullir, la colem a un altre pot i hi afegim la barreja dels rovells, sucre i maizena. Ho barregem bé i ho posem altre cop al foc, remenant continuament, fins que arrenqui el bull. Aleshores ho treiem del foc i seguim remenant una mica més.

La deixem que es refredi dins del mateix pot, remenant de tant en tant perquè no faci crosta.

Quan la pasta de full i la crema estiguin ben freds, ja podem muntar el pastís:

Posem una làmina de pasta de full a una safata rectangular.

La cobrim amb una capa de crema. 

A sobre hi posem una altra làmina de pasta de full i la cobrim de crema. 

Anem fent capes de pasta de full i crema, acabant amb una làmina de pasta de full. (Jo he fet quatre capes, però en podem fer més o menys i posar més o menys gruix de crema segons el nostre gust).

Al moment de servir, ho empolsinem amb sucre llustre i canyela en pols. 


 






2 comentaris:

  1. !!! Que pinta..!! se ve deliciosa, tiene una pinta fantastica. Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Apa Marta que bo!!! És una d'aquelles receptes senzilles però que sempre et treu d'un apuro: un as a la màniga! Genial :)
    Una abraçada
    Dolors

    ResponElimina