Aquesta
és una recepta que feia temps que volia fer, i per fí l’altre dia vaig trobar
el moment!. Vaig aprofitar que havia anat a un “lidl” i havia comprat un paquet
de pasta de full. M’havien dit que sortia molt bé, però no l’havia provat mai.
O sigui que vaig trobar l’excusa perfecta per fer aquest milfulls.
Necessita
una mica de temps, però no és una recepta complicada i surten unes postres
lleugeres i boníssimes... Jo el vaig fer de crema, però també ha de quedar molt
bo amb una bona nata o amb trufa.
Ho hauré de provar un altre dia!.
Ho hauré de provar un altre dia!.
Ingredients: pasta de full
sucre
llustre i canyella en pols
Per a la crema pastissera: ½ litre de llet
2
rovells d’ou
2
cullerades de maizena (uns 40 g)
2
cullerades de sucre
1
branca de canyella
Preparació:
Empolsinem amb una mica de
farina el marbre i hi posem una làmina de pasta de full.
Impregnem el corró amb
farina i extenem i aplanem la pasta de full fins
deixar-la ben prima.
La tallem fent 4 rectangles de la
mateixa mida i els posem a una plàtera d’anar al forn folrada amb paper
vegetal.
Els punxem amb una forquilla (perquè no pugin) i els coem al forn a 180º C fins que els veiem rossos (uns 20’).
Els deixem refredar.
Els punxem amb una forquilla (perquè no pugin) i els coem al forn a 180º C fins que els veiem rossos (uns 20’).
Els deixem refredar.
Crema pastissera:
Reservem una mica de llet, i la
resta la posem a bullir amb la branca de canyella.
Mentrestant
batem els rovells d’ou amb el sucre. Barregem la maizena amb la llet
que hem reservat i ho afegim als rovells, remenant-ho bé.
Quan la llet estigui a punt de
bullir, la colem a un altre pot i hi afegim la barreja dels rovells, sucre i
maizena. Ho barregem bé i ho posem altre cop al foc, remenant continuament,
fins que arrenqui el bull. Aleshores ho treiem del foc i seguim remenant una
mica més.
La deixem que es refredi dins
del mateix pot, remenant de tant en tant perquè no faci crosta.
Quan la pasta de full i la crema
estiguin ben freds, ja podem muntar el pastís:
Posem una làmina de pasta de
full a una safata rectangular.
La cobrim amb una capa de crema.
A sobre hi posem una altra làmina de pasta de full i la cobrim de crema.
Anem fent capes de pasta de full i crema, acabant amb una làmina de pasta de full. (Jo he fet quatre capes, però en podem fer més o menys i posar més o menys gruix de crema segons el nostre gust).
La cobrim amb una capa de crema.
A sobre hi posem una altra làmina de pasta de full i la cobrim de crema.
Anem fent capes de pasta de full i crema, acabant amb una làmina de pasta de full. (Jo he fet quatre capes, però en podem fer més o menys i posar més o menys gruix de crema segons el nostre gust).
Al
moment de servir, ho empolsinem amb sucre llustre i canyela en pols.
!!! Que pinta..!! se ve deliciosa, tiene una pinta fantastica. Un abrazo.
ResponEliminaApa Marta que bo!!! És una d'aquelles receptes senzilles però que sempre et treu d'un apuro: un as a la màniga! Genial :)
ResponEliminaUna abraçada
Dolors