Seguim amb la temporada carbassonera...
M'encanten els carbassons, de totes maneres!. O sigui que quan vaig veure la recepta de Bunyols de carbassó i formatge del blog
de la Núria , vaig decidir que els havia de fer. Així
que l’altre dia m’hi vaig posar, i la veritat és que va valdre la pena: van
quedar boníssims!.
He canviat algun dels ingredients, més que res per adaptar-me al que
tenia a la nevera, però bàsicament la recepta és la mateixa. Aquí us explico
com la vaig fer i us poso la foto corresponent.
Us els recomano!
Ingredients: 2 carbassons
2 ous
4 cullerades de farina
½ got de llet evaporada
50 g de formatge emmental ratllat
2 talls de formatge havarti
sal i pebre
oli (per fregir)
Preparació:
Ratllem els carbassons amb un ratllador gruixut, hi posem sal i els
deixem escórrer en un colador durant
un parell d’hores com a mínim perquè deixin anar l’aigua. (Jo els anava prement
de tan en tant amb una enciamera que m’encaixa just amb el colador).
A un bol o una enciamera batem els ous, hi
afegim la llet i sal i pebre.
Hi afegim la farina i ho remenem fins que ens quedi tot ben barrejat. Si ens queda una massa molt clara, hi anem afegint més farina fins que ens quedi prou consistent.
Hi afegim la farina i ho remenem fins que ens quedi tot ben barrejat. Si ens queda una massa molt clara, hi anem afegint més farina fins que ens quedi prou consistent.
Fem tires amb el formatge havarti i el
tallem a trossets petits. L’afegim a la massa juntament amb el formatge
emmental i ho barregem bé.
Anem agafant el carbassó amb les mans,
l’apretem bé per acabar d’elimiar l’aigua, i l’afegim a la massa. Ho remenem
fins que ens quedi ben integrat.
Posem una paella al foc amb força oli.
Quan estigui calent, hi anem tirant cullerades de massa i les deixem coure per les dues bandes.
Un cop cuits els bunyols, els treiem i els deixem escórrer en paper de cuina
Quan estigui calent, hi anem tirant cullerades de massa i les deixem coure per les dues bandes.
Un cop cuits els bunyols, els treiem i els deixem escórrer en paper de cuina
Bon profit!
tenen bona pinta, eh?
ResponEliminaqueda molt líquida la massa perquè no en facis boletes amb les mans?
La veritat és que estan molt bons.
EliminaJo vaig fer la massa no molt espessa, com per fer bunyols. Però suposo que posant-hi més farina i més formatge ratllat es pot aconseguir que tingui més consistència i es pugi treballar amb les mans, com si fossin croquetes. Serà qüestió de provar-ho!.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaGracies per fer la recepta!!! La massa es veritat que es pot fer espessa segons el gust! Ptons
ResponEliminaUna manera ben xula de menjar el carbassó Marta! Genial :) Segur que són boníssims aquests bunyols.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaHola Marta,
ResponEliminaHe fet la teva recepta amb els carbassons de l'hort i han quedat boníssims.
Una abraçada,
Julia